Uusiutuva energia luo hedelmällistä kasvua Suomeen

Olli Kiviniemi, Myrsky Energia 12.9.2024

Sähköistyvä yhteiskuntamme tarvitsee puhdasta sähköä sekä koteihin että yritystoimintaan. Työssäni Myrskyn hankekehitysjohtajana näen päivittäin, miten uusiutuva energia on edellytys kestävän tulevaisuuden rakentamiselle.

Työmme taustalla vaikuttavat yhteiset ilmastotavoitteet, jotka ovat sekä maailmanlaajuisia että paikallisia. Esimerkiksi EU:n tavoitteena on olla ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä. Lisäksi Suomi on asettanut tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Tuuli- ja aurinkovoima tarjoavat ratkaisun paitsi ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi myös Suomen energiaomavaraisuuden tukemiseksi – taloudellisen kasvun mahdollisuuksia unohtamatta.

Uusiutuvan energian hankkeet luovat hedelmällistä kasvua hankepaikkakunnille tuoden verotuloja kunnille ja vuokratuloja maanomistajille. Lisäksi hankkeet mahdollistavat uusia työpaikkoja ja luovat kysyntää palveluille. Hyödyt eivät jää pelkästään alueellisiksi, sillä taloudelliset ja työllistävät vaikutukset ulottuvat koko Suomeen.

Meillä Myrskyllä on yli 50 hanketta, aina Lapista eteläiseen Suomeen saakka, ja työn alla on yhteensä 5 000 megawattia maatuulivoimaa ja 2 000 megawattia aurinkovoimaa. Olemme suomalainen ja yrittäjävetoinen yhtiö, ja työntekijöitä meillä on yli 50. Toimintamme vahva perusta rakentuu yhteistyölle, paikallisuudelle ja luonnon kunnioittamiselle.

Elinkaariyhtiönä me myrskyläiset olemme paikallisten kumppaneidemme mukana tuuli- ja aurinkovoimahankkeissa alusta loppuun saakka – aina suunnittelusta voimaloiden ja paneeleiden purkuun tai mahdolliseen uudelleen rakentamiseen asti. Uskomme nimittäin siihen, että tulevaisuus luodaan yhdessä – pitkäjänteisellä työllä sekä hyvällä tuulella ja auringon voimalla.

Tule juttelemaan kanssamme kotimaisesta tuuli- ja aurinkovoimasta sekä hedelmää kantavista investoinneista K-kerroksen oleskelualueelle!