Kohti 25 % luomutavoitetta; Kyllä onnistuu!

Suomi on kansallisessa julkisten hankintojen strategiassa asettanut tahtotilakseen olla ekologisten hankintojen suunnannäyttäjä.
Tämän päämäärän saavuttamiseksi on asetettu tavoite, että vuoteen 2030 mennessä julkisten ruokapalveluiden raaka-aineista 25 prosenttia olisi luomua.

Tuoreen selvityksen (Luomutetaan ruokapalvelut, 2024) mukaan suurin osa julkisista ruokapalveluista käyttää jotain luomutuotetta päivittäin.
Kuitenkin 25 prosentin luomutavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan lisää tahtoa, toimia ja strategisia päätöksiä edistää kestävää ruuantuotantoa.
On tärkeää, että työhön sitoutuvat sekä ruokapalvelut, kunnat että valtion hallinnon toimijat.

Miten 25 prosentin luomutavoite saavutetaan? Asiasta keskustelemassa:
• Auli Väänänen, erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö
• Sirpa Jalovaara, ruokapalveluasiantuntija, Helsingin kaupunki
• Maarit Tuomala-Nikkanen, palvelujohtaja, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy
Keskustelua moderoi Aura Lamminparras, toiminnanjohtaja, Pro Luomu ry

Keskustelutilaisuuden järjestää Luomutetaan ruokapalvelut -hanke, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Yhteyshenkilö Taina Väre, erityisasiantuntija, taina.vare@kuntaliitto.fi, Kuntaliitto

Ajankohta:

Keskiviikko 18.9.2024
15.30 - 15.50

Tila:

A3.22

Aihealue:

Elinvoima
Ympäristö

Puhujat:

Sirpa Jalovaara,Ruokapalveluasiantuntija,Helsingin kaupunki
Aura Lamminparras,Toiminnanjohtaja,Pro Luomu ry
Maarit Tuomala-Nikkanen,Palvelujohtaja,Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy
Auli Väänänen,Erityisasiantuntija,Maa- ja metsätalousministeriö

Järjestäjä:

Kuntaliitto, Elinvoima ja talous