Vastuullinen tapahtuma? Kyllä kiitos!

Eeva Kivikkola, Talo Events Oy5.9.2024

Vastuullisten tapahtumien järjestäminen on tärkeää organisaatioille, jotka haluavat minimoida ympäristövaikutukset ja toimia eettisesti. Järjestäessäsi tapahtumaa tarvitset työkaluja, joilla tapahtuma vastaa kestävän kehityksen periaatteisiin.

Ensinnäkin vastuullisuus merkitsee käytännön valintoja, jotka alkavat jo suunnitteluvaiheessa. Miten voit vähentää tapahtuman hiilijalanjälkeä? Tämä voi tarkoittaa uusiutuvan energian käyttämistä, kierrätettävien materiaalien suosimista tai paikallisten ja sesonginmukaisten tarjoilujen valitsemista. Myös osallistujien matkustustavat ja logistiset ratkaisut ovat keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat tapahtuman ympäristövaikutuksiin.

Toiseksi vastuullisuus sisältää taloudellisia ja sosiaalisia valintoja. Kuinka voit tukea paikallista yhteisöä ja taloutta? Valitsemalla paikallisia palveluntarjoajia ja resursseja, edistät alueen elinvoimaisuutta ja vähennät samalla kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä. Lisäksi eettisesti tuotetut ja vastuullisesti hankitut tuotteet ja palvelut parantavat tapahtuman imagoa ja lisäävät osallistujien sitoutumista.

On tärkeää, että vastuullisuus on helppo ja luonteva osa tapahtuman järjestämistä ja tapahtumapalvelujen tuottajat toimivat läpinäkyvästi ja luotettavasti. Tällöin sinulla jää aikaa keskittyä ydintekemiseen ja tapahtuman tavoitteisiin ja sisällöntuotantoon.

Talo Events – vastuullista tapahtumatuotantoa

Talo Events on sitoutunut vastuullisuuteen, ja se on keskeinen osa arvojamme. Vuokraamme tapahtumatiloja hiilineutraalista Tampere-talosta sekä historiallisesta Tuulensuun Palatsista. Molemmissa tapahtumataloissa tarjoamme käyttöösi vastuullisia ratkaisuja tapahtumaa järjestäessäsi. Toimimme Ekokompassi-ympäristöohjelman mukaisesti tapahtumapaikasta riippumatta. Tampere-talossa on käytössä Joutsenmerkki, joka takaa, että tuote tai palvelu täyttää tiukat ympäristövaatimukset koko elinkaarensa ajan. Talo Events Oy on Tampere-talo Oy:n tytäryhtiö, ja vastuullisuuttamme ohjaa yli 30 vuoden kokemus ympäristövastuullisuudesta.

Valitsemalla Talo Eventsin varmistat, että tapahtumasi on korkealaatuinen, ympäristöystävällinen ja yhteiskunnallisesti kestävä. Yli 30 vuoden kokemus, 10 miljoonaa palveltua asiakasta ja yli 15 000 järjestettyä tapahtumaa takaavat, että Talo Events on luotettava ja asiantunteva kumppani tapahtumallesi.