Usein kysytyt kysymykset – Kuntamarkkinat 2023

 

Osallistuminen

Ohjelma

Kuntatalolla

Viestintäkanavat


Osallistuminen

Miten voin osallistua Kuntamarkkinoille?

Voit osallistua Kuntamarkkinoille paikan päällä Kuntatalolla, jossa järjestetään myös kaikki tapahtuman ohjelmat. Kuntamarkkinat on avoinna keskiviikkona 13.9. klo 8.30-16.00 ja torstaina 14.9.2023 klo 8.30-15.00. Ohjelma alkaa molempina päivinä klo 9.

Avoimena verkkolähetyksenä voit seurata ainoastaan keskiviikkona klo 10-11.30 järjestettävää puoluejohdon paneelia sekä KT:n Työmarkkinaseminaaria klo 14-15.30. Torstaina voit seurata verkkolähetyksenä Kuntapolitiikan pyörteissä: Miten kunnat ja valtio rakentavat yhdessä tulevaisuutta-lähetystä klo 9-10. Striimit löydät Kuntamarkkinoiden verkkosivun etusivulta tapahtumapäivinä. Muuta ohjelmaa ei striimata, eikä siitä tehdä tallenteita. Myös kumppaneiden tietoiskut järjestetään Kuntatalolla.

Kuka Kuntamarkkinoille voi osallistua ja onko tapahtuma maksuton? 

Tapahtuma on ilmainen kaikille julkisen hallinnon, kuntien ja hyvinvointialueiden valtuustojen, kuntaomisteisten organisaatioiden (omistus 51 % tai enemmän) yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä seurakuntien edustajille. Tapahtuma on ilmainen myös kaikille Kuntamarkkinoiden kumppaniyritysten edustajille sekä Kuntatalolla työskenteleville. Mikäli edustat jotain muuta kuin edellä mainittuja organisaatioita tai osallistut tapahtumaan yksityishenkilönä, valitse ilmoittautumisesta ”Ilmoittautuminen yrityksenä tai yksityishenkilönä”. Yksityishenkilöille ja sellaisten organisaatioiden edustajille, jotka eivät ole tapahtuman kumppaneita, osallistuminen maksaa 560e + alv. 24%.

Ammattitapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan opiskelijaryhmiä.

Voit ilmoittautua tapahtumaan täältä.

Koska tapahtuma on suunnattu alan ammattilaisille, pyydämme kaikkia osallistujia ilmoittautumaan etukäteen. Näin pystymme varmistamaan häiriöttömän ja mahdollisimman sujuvan kokemuksen.

Mihin kerättyjä tietojani käytetään?

Tapahtumaa varten kerättyjä henkilötietoja käsitellään vastuullisesti seuraaviin käyttötarkoituksiin:  

  • Turvallisuuden varmistamiseen
  • Tapahtumaviestintään 
  • Tapahtumamarkkinointiin
  • Järjestämispalveluiden tilaamiseen ja laskutukseen
  • Kumppaneiden tietoiskujen ja seminaaripuhujien henkilötietoja käytetään ko. tilaisuuksista viestimiseen ja tapahtuman markkinointiin. 

Tarkemmat tiedot löydät tietosuojaselosteestamme. 

Mihin asti ilmoittautuminen on auki?

Ilmoittaminen on avoinna tapahtuman loppuun saakka. Suosittelemme kuitenkin ilmoittautumista etukäteen. Mikäli ilmoittautumissa on ongelmia, ole yhteydessä kuntamarkkinat(at)kuntalehti.fi

Ohjelma

Mitä ohjelmaa Kuntamarkkinoilla on ja mihin kaikkeen voin osallistua? 

Ohjelma koostuu Kuntaliiton sekä Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n seminaareista sekä näyttelykumppaneiden tietoiskuista. Keskiviikkona luvassa on suosittu Puoluejohdon paneeli, jossa suurimpien puolueiden puheenjohtajat keskustelevat politiikan ajankohtaisimmista aiheista.

Voit osallistua tapahtuman koko ohjelmaan paikan päällä Kuntatalolla. Ohjelmaa ei pääasiassa striimata verkkoon. Avoimena verkkolähetyksenä voit seurata ainoastaan keskiviikkona klo 10-11.30 järjestettävää puoluejohdon paneelia sekä KT:n Työmarkkinaseminaaria klo 14-15.30. Torstaina voit seurata verkkolähetyksenä Kuntapolitiikan pyörteissä: Miten kunnat ja valtio rakentavat yhdessä tulevaisuutta-lähetystä klo 9-10. Striimit löydät Kuntamarkkinoiden verkkosivun etusivulta tapahtumapäivinä. Muuta ohjelmaa ei striimata, eikä siitä tehdä tallenteita. Myös kumppaneiden tietoiskut järjestetään Kuntatalolla.

Tarkemman ohjelmatarjonnan löydät verkkosivujemme Ohjelma-osiosta, jossa ohjelmaa päivitetään tapahtumapäiville saakka sekä painetusta ja sähköisestä messulehdestämme tapahtumapäivinä. 

Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin. 

Voinko esittää kysymyksiä seminaareissa tai vuorovaikuttaa ja verkostoitua muilla tavoin? 

Ohjelmassa, eli Kuntaliiton ja Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n seminaareissa sekä kumppaneiden tietoiskuissa on perinteisesti varattu jonkin verran aikaa kysymyksille ja keskustelulle.  Joissakin ohjelma-osioissa on käytössä myös Viestiseinä, jonka avulla voit lähettää esiintyjille kysymyksiä. Viestiseinän käyttö on ohjeistettu kyseisissä ohjelmaosioissa erikseen.

Voit osallistua keskusteluun myös sosiaalisen median kanavissa käyttämällä tapahtuman virallisia aihetunnisteita #kuntamarkkinat ja #kommunmarknaden. 

Mikäli haluat kumppanin tietoiskun jälkeen keskustella kumppanin kanssa enemmän, löydät kaikki kumppanimme näyttelyosastoiltaan.

Miten voin tutustua kumppaneihinja miten saan yhteyden heihin?  

Kumppaneiden tarjontaan voit tutustua K- ja 3. kerroksen näyttelyalueilla. Jokainen Kuntamarkkinoiden kumppani tekee yhteistyötä kuntien kanssa. Tapahtuma on oivallinen tilaisuus tutustua mukana olevien organisaatioiden tuotteisiin, palveluihin sekä yhteiskunnallisesti vaikuttavaan työhön.

Tapahtuman kumppanit ovat esillä Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla kukin omalla kumppanisivullaan. Kumppanisivuille pääsee verkkosivujen Kumppanit-osion kautta. Kumppanisivulta löydät kumppanin esittelyn, tietoa tuotteista, palveluista ja yhteiskunnallisesta työstä sekä yhteystiedot. Sivulta löydät myös kumppanin näyttelyosaston numeron, tietoiskujen tiedot ja blogikirjoituksen.

Ovatko ohjelmien esitysmateriaalit saatavilla jälkikäteen?

Ohjelmien vastuuhenkilöt päättävät itse haluavatko jakaa esitystensä materiaaleja yleisölle. Kaikki jaetut esitysmateriaalit ovat nähtävillä tapahtumasovelluksessa.

Nähdäkseen esitysmateriaalit tapahtumasovellukseen tulee kirjautua. Katso kirjautumisohjeet täältä. Suurin osa esitysmateriaaleista ei ole saatavilla ennen tapahtumaa, vaan puhujat laittavat materiaalit jakoon vasta tapahtuman jälkeen.

Kuntatalolla

Milloin Kuntamarkkinat on avoinna?

Kuntamarkkinat on avoinna keskiviikkona 13.9. klo 8.30-16.00 ja torstaina 14.9.2023 klo 8.30-15.00. Ohjelma alkaa molempina päivinä klo 9.

Missä Kuntamarkkinat järjestetään? (Sisään- ja uloskäynti)

Kuntamarkkinat järjestetään Kuntatalolla Helsingin Kalliossa. Tapahtuman sisään- ja uloskäynti on osoitteessa Alppikatu 1. Uloskäynti on mahdollista tapahtuman aukioloaikoina myös katutasosta Toisen linjan puolella.

Mitkä kulkuyhteydet johtavat Kuntatalolle?

Kuntatalolle pääsee parhaiten bussilla 23, joka kulkee sekä Pasilan asemalta että Helsingin päärautatieasemalta Toiselle linjalle. Pysäkin nimi on Kuntatalo, ja matka-aika noin 15 minuuttia. Lähin metroasema sijaitsee Hakaniemessä. Raitiovaunut 1, 8 ja 9 kulkevat Helsinginkatua pitkin, jossa lähin pysäkki on Linnanmäki. Raitiovaunu 9 on poikkeusreitillä. Katso HSL:n reittiopas. Kuntatalolla sijaitsee tapahtuman aikana väliaikainen Taxi Helsingin taksitolppa.

Voinko saapua paikalle omalla autollani?

Suosittelemme saapumista julkisilla kulkuneuvoilla, sillä tapahtumapaikalla tai sen läheisyydessä ei ole pysäköintitilaa. Tilausbusseilla saapuville suositellaan selvittämään etukäteen bussin pysäköinnin Helsingissä.

Maksaako narikka?

Narikka sijaitsee K-kerroksessa ja se on ilmainen.

Tarvitsenko tapahtumassa käteistä?

Käteinen toimii maksuvälineenä normaalisti, mutta korttimaksaminen tai ennakkoon hankitut lipukkeet nopeuttavat toimintaa kassoilla. Lipukkeita ei voi lunastaa paikan päällä käteisellä.

Onko tapahtumassa mahdollisuus ruokailuun?

Kuntamarkkinoiden kävijöitä palvelevat toisessa kerroksessa avarat ja laadukkaat ravintolat Dylan Linjat, Bistro sekä Café Kivi. Lisäksi K-kerroksessa kävijöitä palvelee näyttelyalueen kahvila Alppis.

Toisen linjan puoleisella ulkoterassilla sijaitsee kahvilateltta, josta saa virvokkeita ja pientä syötävää.  Sään salliessa myös Ensi linjan terassi on avoinna.

Katso kahviloiden ja ravintoloiden aukioloajat.

Onko tapahtumassa kuvaaminen sallittua?

Kuvaaminen tapahtumassa on sallittua. Muistathan kuitenkin noudattaa hyviä tapoja ja kysyä luvan henkilökuvien julkaisemiseen. Kuntamarkkinoiden sosiaalisen median tunnisteet ovat #kuntamarkkinat #kommunmarknaden.

Tapahtumassa on mukana myös virallinen valokuvaaja. Mikäli et halua, että sinua kuvataan, kerrothan siitä valokuvaajalle. Valokuvia julkaistaan muun muassa Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla, uutiskirjeissä ja sosiaalisessa mediassa.

Missä voin raportoida mahdollisesta ongelmatilanteesta?

Ongelmatilanteessa ota välittömästi yhteyttä tapahtuman järjestäjiin. Kuntatalolla voit kertoa ongelmasta oppaille, jotka erotat Kuntamarkkinat-paidasta. Näyttelytoimiston löydät K-kerroksesta. Lisäksi 1., 2. ja 3. kerroksessa on infopisteet.

Onko Kuntatalolla opastusta?

K-kerroksen näyttelytoimiston lisäksi infopisteet sijaitsevat 1., 2. ja 3. kerroksessa. Kiertävät oppaat työskentelevät tapahtuman aikana yleisön joukossa.

Tutustu etukäteen verkkosivustoon tai messulehteen. Saat paljon hyödyllistä tietoa Kuntatalon järjestelyistä.

Viestintäkanavat

Mistä löydän messulehden? 

Messulehti sisältää Kuntamarkkinoiden ohjelman ja se on jaettavissa Kuntatalolla sekä luettavissa myös verkossa. Messulehti julkaistaan noin viikkoa ennen tapahtumaa.

Ohjelmatietojen lisäksi on mielenkiintoista luettavaa kumppaneistamme ja heidän tarjoamistaan palveluista.

Löytyykö Kuntamarkkinat sosiaalisesta mediasta?  

Kuntamarkkinoita voit seurata X-palvelussa ja Facebookissa tunnuksella @Kuntamarkkinat.  Tapahtuman viralliset aihetunnisteet ovat #kuntamarkkinat ja #kommunmarknaden.  

Mikään yllä olevista ei vastaa kysymykseeni, mistä saan apua? 

Tapahtuman aikana saat apua nopeimmin tapahtuman infopisteistä. Voit olla myös yhteydessä Kuntamarkkinoiden asiakaspalveluun kuntamarkkinat(at)kuntalehti.fi, autamme miellämme kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.