Usein kysytyt kysymykset – Kuntamarkkinat verkossa 2020


Yleistä

Miten osallistun

Ohjelma

Viestintäkanavat


 

Yleistä

Järjestetäänkö Kuntamarkkinat syksyllä 2020? 

Kuntamarkkinat järjestetään tänä vuonna turvallisuussyistä poikkeuksellisesti kokonaan verkossa. Kahden päivän aikana pääset seuraamaan ja osallistumaan ajankohtaisiin asiantuntijaseminaareihin, päivänpolttaviin keskusteluihin sekä tutustumaan eri alojen toimijoihin. 
 
Ohjelmaan pääset tutustumaan ohjelmasivustolta. Ohjelmaa päivitetään kesäkuusta lähtien aina tapahtumapäiviin saakka. Puhelimeen ladattavan Kuntamarkkinat-mobiilisovelluksen voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta. Mobiilisovelluksen kautta pääset verkostoitumaan tapahtuman kumppaneiden sekä muiden osallistujien kanssa. Syyskuun alussa julkaisemme verkossa myös messulehden.

Kuntamarkkinat järjestetään keskiviikosta torstaihin 9.-10.9.2020. Tapahtumapäivinä ohjelma on käynnissä verkossa klo 9-16.

Miksi Kuntamarkkinoille kannattaa osallistua?

Kuntamarkkinat kokoaa yhteen kunta-alan ajankohtaisimmat keskustelunaiheet, uudet innovaatiot ja esimerkit onnistuneista käytänteistä kunnissa. Tapahtuman ohjelmasta löydät Kuntaliiton asiantuntijaseminaarit, ammattitaitoiset kumppanimme tietoiskuineen sekä rennompaa väliaikaohjelmaa tauottamaan asiasisältöisiä päiviä. 

Kuntamarkkinoiden teemana on tänä vuonna Kestävät kunnat, jonka ympärille asiantuntijavetoinen seminaariohjelma kytkeytyy. 

Puoluejohdon paneeli viihdyttää osallistujia perinteen mukaan keskiviikkona kello 10. Paneelissa kohtaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat. Osallistujana voit ottaa osaa keskusteluihin ja esittää kysymyksiä viestiseinän kautta. 

Kuntamarkkinat-appista löydät verkostoitumistyökalun, jolla pääset verkostoitumaan valitsemiesi henkilöiden kanssa. Verkostoitumistyökalua voi käyttää ilmoittautumisen vahvistuksen jälkeen. 

Tapahtuman keskiössä olevassa studiossa toteutetaan tapahtumapäivinä haastatteluja, nostetaan esiin kuumimpia puheenaiheita sekä kootaan yhteen päivän satoa. 

Kuntamarkkinoiden osallistujat saavat lukuoikeuden Kuntalehden numeroon 9 sekä maksuttoman, yhden kuukauden mittaisen (7.9.-5.10.) lukuoikeuden Kuntalehden arkistoon.

Kuka Kuntamarkkinoille voi osallistua? 

Verkkotapahtuma on avoinna ainoastaan kuntien ja kuntaomisteisten organisaatioiden edustajille sekä muissa julkisissa organisaatioissa työskenteleville ja tapahtumakumppaneille. 

Maksaako tapahtumaan osallistuminen? 

Osallistuminen on maksutonta. Tapahtumaan osallistuminen vaatii kuitenkin ilmoittautumista osallistujaksi.

Järjestetäänkö Kuntamarkkinat tästä eteenpäin vuosittain verkossa? 

Haluamme nyt ja tulevaisuudessa järjestää kunta-alan vuosittaisen suurimman tapahtuman vastuullisesti. Hyödynnämme niin perinteisen tapahtuman kuin verkkotapahtumankin oppeja onnistuneen kokonaisuuden luomisessa. Toivomme kohtaavamme kasvokkain Kuntatalolla jälleen 15.-16.9.2021.  

 

Miten osallistun

Miten voin osallistua Kuntamarkkinoille? 

Tapahtuma järjestetään kokonaan verkossa. Tapahtumaan voit osallistua tietokoneella tai mobiililaitteella (tabletilla tai puhelimella).

Tapahtumaan osallistuaksesi, sinun tulee ilmoittautua. Tapahtuma on suunnattu kunta- ja muun julkisen hallinnon alan ammattilaisille. Lisäksi mukana ovat tapahtumakumppanit. Kun olet rekisteröitynyt osallistujaksi, saat vahvistusviestin sähköpostiisi sekä lähempänä tapahtumaa tarkemmat ohjeet osallistumisesta.  

Koska tapahtuma on suunnattu alan ammattilaisille, pyydämme kaikkia osallistujia rekisteröitymään. Näin pystymme varmistamaan häiriöttömän ja mahdollisimman sujuvan kokemuksen. Tapahtumakumppaneille on oma rekisteröityminen näytteilleasettajaportaalissa. 

Mihin kerättyjä tietojani käytetään?

Tapahtumaa varten kerättyjä henkilötietoja käsitellään vastuullisesti seuraaviin käyttötarkoituksiin:  

  • Turvallisuuden varmistamiseen
  • Tapahtumaviestintään 
  • Tapahtumamarkkinointiin
  • Järjestämispalveluiden tilaamiseen ja laskutukseen
  • Kumppaneiden tietoiskujen ja seminaaripuhujien henkilötietoja käytetään ko. tilaisuuksista viestimiseen ja tapahtuman markkinointiin. 

Tarkemmat tiedot löydät tietosuojaselosteestamme. 

Millä laitteilla voin osallistua verkkotapahtumaan? 

Osallistuaksesi tarvitset toimivan verkkoyhteyden. 

Tapahtumaan voit osallistua tietokoneella tai mobiililaitteella (tabletilla tai puhelimella). Parhaan toimivuuden varmistamiseksi, suosittelemme käyttämään jotain nykyaikaista ja päivitettyä verkkoselainta, kuten Chrome, Firefox, Safari tai Edge. 

 

Ohjelma

Mitä ohjelmaa Kuntamarkkinoilla on ja mihin kaikkeen voin osallistua? 

Ohjelma koostuu perinteisesti Kuntaliiton asiantuntijoiden seminaareista sekä yhteistyökumppaneiden tietoiskuista. Keskiviikkona luvassa on suosittu Puoluejohdon paneeli, jossa suurimpien puolueiden puheenjohtajat keskustelevat politiikan ajankohtaisimmista aiheista. Torstaina Kuntamarkkinoilla nähdään ohjelmaa talous-teemaisten seminaarien vauhdittamana. Tarkemman ohjelmatarjonnan löydät ohjelmalistauksesta, syyskuun alussa myös digitaalisesta messulehdestämme sekä Kuntamarkkinat-appista. Ohjelmaa päivitetään tapahtumapäiville saakka.  

Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin. 

Voinko esittää kysymyksiä seminaareissa tai vuorovaikuttaa ja verkostoitua muilla tavoin? 

Osa tapahtuman ohjelmasta esitetään suorana, jolloin reaaliaikainen osallistuminen on mahdollista esimerkiksi viestiseinän kautta.

Kumppanit vastaavat itse tietoiskujen järjestelyistä ja mahdollistavat haluamallaan tavalla vuorovaikutuksen tietoiskujen aikana. 

Voit osallistua keskusteluun myös sosiaalisen median kanavissa käyttämällä tapahtuman virallisia hashtageja #kuntamarkkinat ja #kommunmarknaden. Verkostoitua voit Kuntamarkkinat-appista löytyvällä verkostoitumispalvelulla, heti kun ilmoittautumisesi tapahtumaan on vahvistettu ja palvelu aktivoitu. 

Tapahtuman aikana järjestetään erilaisia kilpailuja ja kyselyitä tai äänestyksiä, joihin pääset osallistumaan vapaasti. 

Miten voin tutustua kumppaneihin ja miten saan yhteyden heihin? 

Tapahtumaan osallistuvat kumppanimme löydät kumppanilistauksesta sekä messulehdestä. Kumppanit ja heidän yhteystietonsa löydät myös Kuntamarkkinat-appista sekä verkostoitumistyökalusta.

Kumppaneilla on mahdollisuus järjestää tietoiskuja, joissa he esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan. Tietoiskut löytyvät päivittyvistä ohjelmatiedoista.

 

Viestintäkanavat

Mistä löydän messulehden? 

Messulehti, josta löydät tapahtuman tiedot, julkaistaan syyskuun alussa.

Miten voin ladata Kuntamarkkinat-appin? 

Kuntamarkkinat-appin voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta (App store, Google Play -kauppa). Sovelluksesta löydät yleistä tietoa tapahtumasta, ohjelmalistauksen, tapahtuman kumppaniorganisaatiot sekä verkostoitumispalvelun. Verkostoitumispalvelu on suunnattu tapahtumaan ilmoittautuneille. Palvelua pääset käyttämään heti, kun ilmoittautumisesi on vahvistettu ja olet aktivoinut palvelun sähköpostiosoitteellasi. 

Löytyykö Kuntamarkkinat sosiaalisesta mediasta?  

Kuntamarkkinoita voit seurata Twitterissä ja Facebookissa tunnuksella @Kuntamarkkinat.  Tapahtuman viralliset aihetunnisteet ovat #kuntamarkkinat ja #kommunmarknaden.  

Mikään yllä olevista ei vastaa kysymykseeni, mistä saan apua? 

Voit olla yhteydessä Kuntamarkkinoiden asiakaspalveluun kuntamarkkinat(at)kuntalehti.fi, autamme miellämme kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.

Tapahtuman aikana nopeimman avun saat verkkosivuilla avoinna olevan chat-palvelun kautta, jossa sinua auttavat tapahtuma-avustajat.