Usein kysytyt kysymykset – Kuntamarkkinat 2023

Yleistä

Osallistuminen

Ohjelma

Kuntatalolla

Viestintäkanavat


 

Yleistä

Miten voin osallistua Kuntamarkkinoille?

Voit osallistua Kuntamarkkinoille paikan päällä Kuntatalolla. Kaikki tapahtuman ohjelma järjestetään livenä Kuntatalolla, ainoastaan puoluejohtajien paneeli on seurattavissa suorana verkossa. Myös kumppaneiden tietoiskut järjestetään Kuntatalolla.

Voit ilmoittautua tapahtumaan 10.5. alkaen ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautumislomakkeen löydät verkkosivujen ylävalikosta kohdasta ”Ilmoittautuminen”.

Koska tapahtuma on suunnattu alan ammattilaisille, pyydämme kaikkia osallistujia ilmoittautumaan. Näin pystymme varmistamaan häiriöttömän ja mahdollisimman sujuvan kokemuksen. Muistathan ilmoittautua etukäteen.

Kuka Kuntamarkkinoille voi osallistua ja onko tapahtuma maksuton? 

Tapahtuma on ilmainen kaikille julkisen hallinnon, kuntien ja hyvinvointialueiden valtuustojen, kuntaomisteisten organisaatioiden (omistus 51 % tai enemmän) yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä seurakuntien edustajille. Tapahtuma on ilmainen myös kaikille

Kuntamarkkinoiden kumppaniyritysten edustajille sekä Kuntatalolla työskenteleville. Mikäli edustat jotain muuta kuin edellä mainittuja organisaatioita tai osallistut tapahtumaan yksityishenkilönä, valitse verkkosivulta maksullinen osallistuminen. Yksityishenkilöille ja sellaisten organisaatioiden edustajille, jotka eivät ole tapahtuman kumppaneita, osallistuminen maksaa 560e + alv. 24%.

Ammattitapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan opiskelijaryhmiä.

Osallistuminen tapahtumaan

Miten voin osallistua Kuntamarkkinoille? 

Voit ilmoittautua tapahtumaan ilmoittautumislomakkeen kautta 10.5. alkaen.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki julkisen hallinnon, kuntien ja hyvinvointialueiden valtuustojen, yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä näyttelykumppaneiden edustajat. Osallistuminen on ilmaista, mutta edellyttää rekisteröitymistä etukäteen. Mikäli edustat jotain muuta kuin edellä mainittuja organisaatioita tai osallistut tapahtumaan yksityishenkilönä, valitse verkkosivulta maksullinen osallistuminen.

Kuntamarkkinat on suurin vuosittainen kunta-alan ammattitapahtuma, jonka ikäraja on 18-vuotta.

Mihin kerättyjä tietojani käytetään?

Tapahtumaa varten kerättyjä henkilötietoja käsitellään vastuullisesti seuraaviin käyttötarkoituksiin:  

  • Turvallisuuden varmistamiseen
  • Tapahtumaviestintään 
  • Tapahtumamarkkinointiin
  • Järjestämispalveluiden tilaamiseen ja laskutukseen
  • Kumppaneiden tietoiskujen ja seminaaripuhujien henkilötietoja käytetään ko. tilaisuuksista viestimiseen ja tapahtuman markkinointiin. 

Tarkemmat tiedot löydät tietosuojaselosteestamme. 

Mihin asti ilmoittautuminen on auki?

Ilmoittaminen on avoinna tapahtuman loppuun saakka. Suosittelemme ilmoittautumista kuitenkin etukäteen.

Voinko tarvittaessa saada apua ilmoittautumiseen?

Mikäli ilmoittautumissa on ongelmia, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen kuntamarkkinat(at)kuntalehti.fi

Ohjelma

Mitä ohjelmaa Kuntamarkkinoilla on ja mihin kaikkeen voin osallistua? 

Ohjelma koostuu perinteisesti Kuntaliiton asiantuntijoiden seminaareista sekä yhteistyökumppaneiden tietoiskuista. Keskiviikkona luvassa on suosittu Puoluejohdon paneeli, jossa suurimpien puolueiden puheenjohtajat keskustelevat politiikan ajankohtaisimmista aiheista.

Voit osallistua tapahtuman koko ohjelmaan paikan päällä Kuntatalolla. Ohjelmaa ei striimata verkkoon, poikkeuksena keskiviikon puoluejohtajien paneeli klo 10 sekä KT:n Työmarkkinaseminaari klo 14, joita voi seurata suorana avoimena verkkolähetyksenä verkkosivuiltamme. 

Tarkemman ohjelmatarjonnan löydät verkkosivujemme Ohjelma-osiosta, jossa ohjelmaa päivitetään tapahtumapäiville saakka sekä painetusta ja sähköisestä messulehdestämme tapahtumapäivinä. 

Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin. 

Voinko esittää kysymyksiä seminaareissa tai vuorovaikuttaa ja verkostoitua muilla tavoin? 

Ohjelmassa, eli Kuntaliiton ja Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n seminaareissa sekä kumppaneiden tietoiskuissa on perinteisesti varattu jonkin verran aikaa kysymyksille ja keskustelulle.  Joissakin ohjelma-osioissa on käytössä myös sähköinen viestiseinä, jonka avulla voit lähettää esiintyjille kysymyksiä. Viestiseinän käyttö on ohjeistettu kyseisissä ohjelma-osioissa erikseen.

Voit osallistua keskusteluun myös sosiaalisen median kanavissa käyttämällä tapahtuman virallisia hashtageja #kuntamarkkinat ja #kommunmarknaden. 

Mikäli haluat kumppanin tietoiskun jälkeen keskustella kumppanin kanssa enemmän, löydät kaikki kumppanimme näyttelyosastoiltaan.

Miten voin tutustua kumppaneihinja miten saan yhteyden heihin?  

Kumppaneiden tarjontaan voit tutustua K- ja 3. kerroksen näyttelyalueilla. Jokainen Kuntamarkkinoiden kumppani tekee yhteistyötä kuntien kanssa. Tapahtuma on oivallinen tilaisuus tutustua mukana olevien organisaatioiden tuotteisiin, palveluihin sekä yhteiskunnallisesti vaikuttavaan työhön.

Tapahtuman kumppanit ovat esillä Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla kukin omalla kumppanisivullaan. Kumppanisivuille pääsee verkkosivujen Kumppanit-osion kautta. Kumppanisivulta löydät kumppanin esittelyn, tietoa tuotteista, palveluista ja yhteiskunnallisesta työstä sekä yhteystiedot. Sivulta löydät myös kumppanin näyttelyosaston numeron, tietoiskujen tiedot ja blogikirjoituksen.

Ovatko ohjelmien esitysmateriaalit saatavilla jälkikäteen?

Ohjelmien vastuuhenkilöt päättävät itse haluavatko jakaa esitystensä materiaaleja yleisölle. Kaikki jaetut esitysmateriaalit ovat nähtävillä tapahtumasovelluksessa.

Nähdäkseen esitysmateriaalit, tapahtumasovellukseen tulee kirjautua. Ohjeistamme kirjautumisen osallistujille ennen tapahtumaa. Suurin osa esitysmateriaaleista ei ole saatavilla ennen tapahtumaa, vaan puhujat laittavat materiaalit jakoon vasta tapahtuman jälkeen.

Kuntatalolla

Missä Kuntamarkkinat järjestetään? (Sisään- ja uloskäynti)

Kuntamarkkinat järjestetään Kuntatalolla Helsingin Kalliossa. Tapahtuman sisään- ja uloskäynti on osoitteessa Alppikatu 1. Uloskäynti on mahdollista tapahtuman aukioloaikoina myös katutasosta Toisen linjan puolella.

Mitkä kulkuyhteydet johtavat paikalle?

Kuntatalolle pääsee parhaiten bussilla 23, joka kulkee sekä Pasilan asemalta että Helsingin päärautatieasemalta Toiselle linjalle. Pysäkin nimi on Kuntatalo, ja matka-aika noin 15 minuuttia. Lähin metroasema sijaitsee Hakaniemessä. Raitiovaunut 1 ja 8 kulkevat Helsinginkatua pitkin, jossa lähin pysäkki on Linnanmäki. Katso HSL:n reittiopas. Kuntatalolla sijaitsee tapahtuman aikana väliaikainen taksitolppa.

Voinko saapua paikalle omalla autollani?

Suosittelemme saapumista julkisilla kulkuneuvoilla, sillä tapahtumapaikalla tai sen läheisyydessä ei ole pysäköintitilaa.

Maksaako narikka?

Narikka sijaitsee K-kerroksessa ja se on ilmainen.

Tarvitsenko tapahtumassa käteistä?

Käteinen toimii maksuvälineenä normaalisti, mutta korttimaksaminen tai ennakkoon hankitut lipukkeet nopeuttavat toimintaa kassoilla.

Onko tapahtumassa mahdollisuus ruokailuun?

Kuntamarkkinoiden kävijöitä palvelevat toisessa kerroksessa avarat ja laadukkaat ravintolat Dylan Linjat, Bistro sekä Café Kivi. Lisäksi K-kerroksessa kävijöitä palvelee näyttelyalueen kahvila Alppis.

Toisen linjan puoleisella ulkoterassilla sijaitsee kahvilateltta, josta saa virvokkeita ja pientä syötävää.  Sään salliessa myös Ensi linjan terassi on avoinna.

Lue lisää ravintola- ja kahvilapalveluista

Onko tapahtumassa kuvaaminen sallittua?

Kuvaaminen tapahtumassa on sallittua. Muistathan kuitenkin noudattaa hyviä tapoja ja kysyä luvan henkilökuvien julkaisemiseen.

Tapahtumassa on mukana myös virallinen valokuvaaja. Mikäli et halua, että sinua kuvataan, kerrothan siitä valokuvaajalle tarvittaessa. Kuvia julkaistaan muun muassa Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla.

Missä voin raportoida mahdollisesta ongelmatilanteesta?

Mahdollisessa ongelmatilanteessa ota välittömästi yhteyttä tapahtuman järjestäjiin. Kuntatalolla voit kertoa ongelmasta oppaille, jotka erotat paidassa olevasta opasmerkistä, tai henkilöillä, joilla nimikyltti paidassa. Näyttelytoimiston löydät K-kerroksesta. Lisäksi 1., 2. ja 3. kerroksessa on infopisteet.

Onko Kuntatalolla opastusta?

K-kerroksen näyttelytoimiston lisäksi infopisteet sijaitsevat 2. ja 3. kerroksessa. Kiertävät oppaat työskentelevät tapahtuman aikana yleisön joukossa.

Tutustu etukäteen verkkosivustoon tai messulehteen. Saat paljon hyödyllistä tietoa Kuntatalon järjestelyistä.

Viestintäkanavat

Mistä löydän messulehden? 

Messulehti sisältää Kuntamarkkinoiden ohjelman ja se on jaettavissa Kuntatalolla sekä luettavissa myös verkossa.

Ohjelmatietojen lisäksi on mielenkiintoista luettavaa kumppaneistamme ja heidän tarjoamistaan palveluista.

Löytyykö Kuntamarkkinat sosiaalisesta mediasta?  

Kuntamarkkinoita voit seurata Twitterissä ja Facebookissa tunnuksella @Kuntamarkkinat.  Tapahtuman viralliset aihetunnisteet ovat #kuntamarkkinat ja #kommunmarknaden.  

Mikään yllä olevista ei vastaa kysymykseeni, mistä saan apua? 

Voit olla myös yhteydessä Kuntamarkkinoiden asiakaspalveluun kuntamarkkinat(at)kuntalehti.fi, autamme miellämme kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Tapahtuman aikana saat apua nopeimmin tapahtuman infopisteistä.