Usein kysytyt kysymykset – Kuntamarkkinat 2021


Yleistä

Osallistuminen

Ohjelma

Kuntatalolla

Viestintäkanavat


 

Yleistä

Miten voin osallistua Kuntamarkkinoille?

Voit osallistua Kuntamarkkinoille joko paikan päällä Kuntatalolla tai seurata ohjelmaa verkossa. Verkossa ohjelmasta on seurattavissa puoluejohtajien paneeli, Huomenta kunnat-keskustelu, KT:n Työmarkkinaseminaari sekä Kuntapolitiikka käännekohdassa?-seminaari. Myös kumppaneiden tietoiskuja on seurattavissa verkossa.

Voit ilmoittautua tapahtumaan täältä. Ilmoittaudu paikan päälle Kuntatalolle valitsemalla lomakkeen ensimmäisestä tiputusvalikosta ”Osallistuja”. Verkko-osallistujaksi voit ilmoittautua valitsemalla tiputusvalikosta ”Verkko-osallistuja”. Kaikki osallistujat saavat pääsyn verkko-ohjelmaan.

Koska tapahtuma on suunnattu alan ammattilaisille, pyydämme kaikkia osallistujia ilmoittautumaan. Näin pystymme varmistamaan häiriöttömän ja mahdollisimman sujuvan kokemuksen. Muistathan ilmoittautua etukäteen.

Kuka Kuntamarkkinoille voi osallistua? 

Osallistuminen ja ohjelma on ilmaista kaikille julkisen hallinnon, kuntien ja hyvinvointialueiden valtuustojen, yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä tapahtumakumppaneiden edustajille. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen.

Ikäraja on 18-vuotta. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan opiskelijaryhmiä.

Maksaako tapahtumaan osallistuminen? 

Osallistuminen on maksutonta. Tapahtumaan osallistuminen vaatii kuitenkin ilmoittautumista osallistujaksi.

Osallistuminen tapahtumaan

Miten voin osallistua Kuntamarkkinoille? 

Voit ilmoittautua tapahtumaan täältä. Ilmoittaudu paikan päälle Kuntatalolle valitsemalla lomakkeen ensimmäisestä tiputusvalikosta ”Osallistuja”. Verkko-osallistujaksi voit ilmoittautua valitsemalla tiputusvalikosta ”Verkko-osallistuja”. Kaikki osallistujat saavat pääsyn verkko-ohjelmaan.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki julkisen hallinnon, kuntien ja hyvinvointialueiden valtuustojen, yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä näyttelykumppaneiden edustajat. Osallistuminen on ilmaista, mutta edellyttää rekisteröitymistä etukäteen.

Kuntamarkkinat on suurin vuosittainen kunta-alan ammattitapahtuma, jonka ikäraja on 18-vuotta.

Voit ilmoittautua Kuntatalolle joko keskiviikkona tai torstaina tai molempina päivinä. Mikäli olet epävarma osallistumisestasi, ilmoittaudu molemmille päiville. Seuraamme turvallisuussyistä päiväkohtaista ilmoittautujamäärää. Kaikki Kuntatalolle ilmoittautuneet saavat automaattisesti myös verkko-ohjelmaan osallistumiseen tarvittavan linkin.

Voit myös ilmoittautua ainoastaan verkko-ohjelmaan: suorana striimattaviin paneeleihin ja kumppaneiden tietoiskuihin. Huomioithan kuitenkin, että suurin osa ohjelmasta on ainoastaan nähtävillä paikanpäällä.

Mihin kerättyjä tietojani käytetään?

Tapahtumaa varten kerättyjä henkilötietoja käsitellään vastuullisesti seuraaviin käyttötarkoituksiin:  

  • Turvallisuuden varmistamiseen
  • Tapahtumaviestintään 
  • Tapahtumamarkkinointiin
  • Järjestämispalveluiden tilaamiseen ja laskutukseen
  • Kumppaneiden tietoiskujen ja seminaaripuhujien henkilötietoja käytetään ko. tilaisuuksista viestimiseen ja tapahtuman markkinointiin. 

Tarkemmat tiedot löydät tietosuojaselosteestamme. 

Millä laitteilla voin osallistua verkkotapahtumaan? 

Osallistuaksesi tarvitset toimivan verkkoyhteyden.

Tapahtumaan voit osallistua tietokoneella tai mobiililaitteella (tabletilla tai puhelimella). Parhaan toimivuuden varmistamiseksi, suosittelemme käyttämään jotain nykyaikaista ja päivitettyä verkkoselainta, kuten Chrome, Firefox, Safari tai Edge.

Mihin asti ilmoittautuminen on auki?

Ilmoittaminen on avoinna tapahtuman loppuun saakka. Suosittelemme ilmoittautumista kuitenkin etukäteen.

Verkko-ohjelmaan osallistumista varten saat erillisen rekisteröitymislinkin lähempänä tapahtumaa. Tee rekisteröityminen ja luo oma salasanasi tapahtumasovellukseen hyvissä ajoin ennen ohjelman alkua, vaikka jo edellisenä päivänä. Näin pääset varmasti heti alusta saakka mukaan haluamaasi verkossa esitettävään seminaariin tai tietoiskuun.

Voinko tarvittaessa saada apua ilmoittautumiseen?

Mikäli ilmoittautumissa on ongelmia, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen kuntamarkkinat(at)kuntalehti.fi

Tapahtuman aikana päivystämme myös asiakaspalvelu-chatissa verkkosivustolla kuntamarkkinat.fi.

 

Ohjelma

Mitä ohjelmaa Kuntamarkkinoilla on ja mihin kaikkeen voin osallistua? 

Ohjelma koostuu perinteisesti Kuntaliiton asiantuntijoiden seminaareista sekä yhteistyökumppaneiden tietoiskuista. Keskiviikkona luvassa on suosittu Puoluejohdon paneeli, jossa suurimpien puolueiden puheenjohtajat keskustelevat politiikan ajankohtaisimmista aiheista.

Voit osallistua Kuntaliiton koko seminaariohjelmaan Kuntatalolla. Vain osaa ohjelmasta – suoria videostriimauksia Kuntaliiton seminaareista ja kumppaneiden tietoiskuja – on mahdollista seurata verkossa. 

Tarkemman ohjelmatarjonnan löydät ohjelmalistauksesta, jossa ohjelmaa päivitetään tapahtumapäiville saakka sekä messulehdestämme. Verkko-ohjelman löydät valitsemalla ohjelmasuodatuksesta kohdan ”Verkko-ohjelma”.

Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin. 

Voinko esittää kysymyksiä seminaareissa tai vuorovaikuttaa ja verkostoitua muilla tavoin verkossa? 

Suorina lähetyksinä videostriimattavissa ohjelmissa, on käytössä viestiseinä. Kumppanit ovat itse valinneet sen teknologian, jonka avulla pitävät tietoiskujaan verkossa. Suurimmassa osassa tietoiskuja on todennäköisesti mahdollista esittää kysymyksiä.

Voit osallistua keskusteluun myös sosiaalisen median kanavissa käyttämällä tapahtuman virallisia hashtageja #kuntamarkkinat ja #kommunmarknaden. 

Miten voin tutustua kumppaneihinja miten saan yhteyden heihin?  

Kumppaneiden tarjontaan voit tutustua K- ja 3. kerroksen näyttelyalueilla. Jokainen Kuntamarkkinoiden kumppani tekee yhteistyötä kuntien kanssa. Tapahtuma on oivallinen tilaisuus tutustua mukana olevien organisaatioiden tuotteisiin, palveluihin sekä yhteiskunnallisesti vaikuttavaan työhön. Äänestä mielestäsi kiinnostavinta kumppania Kuntatalolla, tarjoamme sinulle kahvin K-kerroksen kahvilassa.

Tapahtuman kumppanit ovat esillä Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla kukin omalla kumppanisivullaan. Kumppanisivuille pääsee verkkosivujen Kumppanit-osion kautta. Kumppanisivulta löydät kumppanin esittelyn, tietoa tuotteista, palveluista ja yhteiskunnallisesta työstä sekä yhteystiedot. Sivulta löydät myös kumppanin näyttelyosaston numeron, tietoiskujen tiedot ja blogikirjoituksen.

Kuntatalolla

Missä Kuntamarkkinat järjestetään? (Sisään- ja uloskäynti)

Kuntamarkkinat järjestetään Kuntatalolla Helsingin Kalliossa. Tapahtuman sisään- ja uloskäynti on osoitteessa Alppikatu 1. Uloskäynti on mahdollista tapahtuman aukioloaikoina myös katutasosta Toisen linjan puolella.

Mitkä kulkuyhteydet johtavat paikalle?

Kuntatalolle pääsee parhaiten bussilla 23, joka kulkee sekä Pasilan asemalta että Helsingin päärautatieasemalta Toiselle linjalle. Pysäkin nimi on Kuntatalo, ja matka-aika noin 15 minuuttia. Lähin metroasema sijaitsee Hakaniemessä. Raitiovaunut 1 ja 8 kulkevat Helsinginkatua pitkin, jossa lähin pysäkki on Linnanmäki. Katso HSL:n reittiopas. Kuntatalolla sijaitsee tapahtuman aikana väliaikainen taksitolppa.

Voinko saapua paikalle omalla autollani?

Suosittelemme saapumista julkisilla kulkuneuvoilla, sillä tapahtumapaikalla tai sen läheisyydessä ei ole pysäköintitilaa.

Maksaako narikka?

Narikka sijaitsee K-kerroksessa ja se on ilmainen.

Tarvitsenko tapahtumassa käteistä?

Käteinen toimii maksuvälineenä normaalisti, mutta korttimaksaminen tai ennakkoon hankitut lipukkeet nopeuttavat toimintaa kassoilla.

Onko tapahtumassa mahdollisuus ruokailuun?

Kuntamarkkinoiden kävijöitä palvelevat toisessa kerroksessa avarat ja laadukkaat ravintolat Dylan Linjat, Bistro sekä Café Kivi. Lisäksi K-kerroksessa kävijöitä palvelee brunssiravintola Aallotar sekä näyttelyalueen kaksi kahvilaa.

Toisen linjan puoleisella ulkoterassilla sijaitsee ravintolateltta isokyröläisellä asenteella vahvistettuna. Lounasaikaan terassin puolella tarjoillaan katuruokaa. Sään salliessa myös Ensi linjan terassi on avoinna.

Lue lisää ravintola- ja kahvilapalveluista

Onko tapahtumassa kuvaaminen sallittua?

Kuvaaminen tapahtumassa on sallittua. Muistathan kuitenkin noudattaa hyviä tapoja ja kysyä luvan henkilökuvien julkaisemiseen.

Tapahtumassa on mukana myös virallinen valokuvaaja, Ville Palmu. Mikäli et halua, että sinua kuvataan, kerrothan siitä valokuvaajalle tarvittaessa. Kuvia julkaistaan muun muassa Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla.

Missä voin raportoida mahdollisesta ongelmatilanteesta?

Mahdollisessa ongelmatilanteessa ota välittömästi yhteyttä tapahtuman järjestäjiin. Kuntatalolla voit kertoa ongelmasta oppaille, jotka erotat paidassa olevasta opasmerkistä, tai henkilöillä, joilla nimikyltti paidassa. Näyttelytoimiston löydät K-kerroksesta. Lisäksi 1., 2. ja 3. kerroksessa on infopisteet.

Tavoitat meidät tapahtuman aikana myös asiakaspalvelu-chatissa verkkosivustolla kuntamarkkinat.fi. Chat-palvelee ensisijaisesti verkko-osallistuja. Mikäli olet Kuntatalolla, saat apua infopisteistä.

Onko Kuntatalolla opastusta?

K-kerroksen näyttelytoimiston lisäksi infopisteet sijaitsevat 2. ja 3. kerroksessa. Kiertävät oppaat työskentelevät tapahtuman aikana yleisön joukossa.

Tutustu etukäteen verkkosivustoon tai messulehteen. Saat paljon hyödyllistä tietoa Kuntatalon järjestelyistä.

Viestintäkanavat

Mistä löydän messulehden? 

Messulehti sisältää Kuntamarkkinoiden ohjelman ja se on jaettavissa Kuntatalolla sekä luettavissa myös verkossa.

Ohjelmatietojen lisäksi on mielenkiintoista luettavaa kumppaneistamme ja heidän tarjoamistaan palveluista.

Löytyykö Kuntamarkkinat sosiaalisesta mediasta?  

Kuntamarkkinoita voit seurata Twitterissä ja Facebookissa tunnuksella @Kuntamarkkinat.  Tapahtuman viralliset aihetunnisteet ovat #kuntamarkkinat ja #kommunmarknaden.  

Mikään yllä olevista ei vastaa kysymykseeni, mistä saan apua? 

Tapahtuman aikana nopeimman avun saat verkkosivuilla avoinna olevan chat-palvelun kautta, jossa sinua auttavat tapahtuma-avustajat.  

Voit olla myös yhteydessä Kuntamarkkinoiden asiakaspalveluun kuntamarkkinat(at)kuntalehti.fi, autamme miellämme kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.