Har du svårt att komma in i evenemangsportalen?
När du anmäler dig får du en bekräftelse på din anmälan, men också ett meddelande om hur du deltar i Kommunmarknaden digitalt. Längst ned i det meddelandet finns en personlig länk till deltagarportalen. Klicka på den för att komma in i portalen, där du hittar alla deltagarlänkar till evenemangen, också för de finskspråkiga.

Om du inte hittar e-posten, kontakta Kommunmarknaden via chatten nere till höger på den här sidan.

Årets viktigaste evenemang för kommunsektorn

Kommunmarknaden arrangeras av Kommunförbundet och Kuntalehti. Kommunförbundet erbjuder deltagarna från våra medlemskommuner ett toppevenemang, med aktuellt innehåll. Också statsförvaltningen, företag och organisationer är med på evenemanget.

Kommunmarknaden arrangeras i år undantagsvis i sin helhet på nätet 9-10.9.2020.

Inloggning och deltagande i programmet är kostnadsfritt för deltagarna.

Det omfattande programmet under dagarna består av seminarier i infotillfällen. Seminariearrangemangen svarar Kommunförbundets olika enheter för, medan företag och organisationer arrangerar infotillfällen. Informationstillfällena är ca 20 minuter långa, och där presenteras företagens produkter, samarbete med kommunerna och aktuella frågor.

Delta, påverka och nätverka – välkommen till Kommunmarknaden 9.-10.9.2020!

Anmäl dig till Kommunmarknaden redan idag! Vi skickar mer info om deltagande till din e-post närmare evenemanget.

PS. Om blanketten öppnas på finska kan du enkelt byta språk genom att klicka på svenska, överst på sidan.

Så här fungerar anmälningen och portalen

När du anmält dig får du en automatisk bekräftelse, men också en e-post med instruktioner om deltagande. Längst ned i den e-posten finns en personlig länk till evenemangsportalen. Via denna länk kommer du in till portalen med alla evenemang. Så här ser det ut:

Exempel på meddelande

När du öppnar portalen kommer du till en sida med dina uppgifter. Under dem finns en lista på alla evenemang. Du kan markera intressanta evenemang och spara som en egen lista, om du vill, men notera att länkarna från den sparade listan inte fungerar.

OBS! Länkarna till information om ett evenemang fungerar endast från den långa listan under dina uppgifter, inte från den sparade listan.

När du klickar på ett evenemang i den långa listan öppnas en ruta med info om evenemanget. Överst i rutan finns länken för att delta. Så här kan det se ut:

Exempel från portalen

Så här deltar du i Teams Live Events

Många av evenemangen på finska sänds antingen genom Stream eller genom Microsoft Teams Live Event. Nedan en instruktionsvideo (på finska, textad på svenska) för hur du deltar i ett Live event. De svenska evenemangen genomförs med vanliga Microsoft Teams, vilket säkert är bekant för de flesta idag.