TE24-uudistus haastaa työllisyyden ekosysteemin uudenlaiseen yhteistyöhön

Minna Lindholm-Lähde, Spring House Oy13.9.2024

TE24-uudistus haastaa työllisyyden ekosysteemin uudenlaiseen yhteistyöhön

TE24-uudistus on merkittävä askel kohti kestävämpää työllisyydenhoitoa, jonka keskiössä on kuntavetoinen malli ja yhteistyön vahvistaminen eri toimijoiden välillä. Uudistuksen onnistuminen edellyttää monialaista yhteistyötä, jossa yksityiset palveluntarjoajat, julkinen sektori sekä kolmas sektori yhdistävät voimansa luodakseen vaikuttavia ja tuloksellisia työllisyysratkaisuja. Tämä uusi toimintatapa vaatii koko työllisyyden ekosysteemiltä rohkeutta, joustavuutta ja ennen kaikkea yhteistyötä.

Uudistuksen myötä korostuu vaikuttavuusperustainen lähestymistapa, jossa pyritään paitsi lisäämään työllistymistä, myös varmistamaan, että työnhakijoille ja työnantajille tarjotut ratkaisut ovat pitkäaikaisia ja kestäviä. Tampereen työllisyyspalveluiden johtaja Regina Saari korostaa StaffPointin Työn Uudistajat -podcastin 13. jaksossa yhteistyön tärkeyttä ja yksityisten palveluntarjoajien merkitystä osana työllisyydenhoidon kokonaisuutta: ”Työvoimaviranomaiset eivät pysty yksin ratkaisemaan kaikkia haasteita, joita pitkäaikaistyöttömyyteen liittyy. Tarvitsemme hyvinvointialueiden ja koulutussektorin tukea, mutta myös yksityisten palveluntarjoajien asiantuntemusta,” Saari toteaa.

Saaren mukaan yksityinen sektori pystyy tarjoamaan joustavia ja innovatiivisia ratkaisuja, jotka tukevat koko työmarkkinoiden kestävyyttä. Kilpailuttaminen ja palveluiden ulkoistaminen yksityisille toimijoille voivat tuoda merkittäviä etuja. Saari tiivistää: ”Työllisyydenhoidon palvelut vaativat uudenlaista ajattelua ja rohkeutta hyödyntää yksityisen sektorin asiantuntemusta, jotta voimme tarjota kestäviä ratkaisuja koko yhteiskunnalle.”

TE24-uudistus tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää yksityisten palveluntuottajien potentiaalia ja tuoda kestäviä ratkaisuja työllisyyden ekosysteemiin. Laadukkaat kilpailutukset pitävät markkinan virkeänä ja vaativat jatkuvasti kehittämään palveluita ja innovoimaan uutta sekä pitämään ratkaisut kustannustehokkaina sekä laadukkaasti toteutettuna.

Lopputuloksena on kestävämpi työllisyydenhoidon malli, joka hyödyntää eri sektorien vahvuuksia ja keskittyy vaikuttavuuteen ja tuloksellisuuteen. Tämä malli ei vain ratkaise tämänhetkisiä työllisyyshaasteita, vaan rakentaa perustaa tulevaisuuden kestäville työmarkkinoille.

Spring House Oy on StaffPoint-konserniin kuuluva valtakunnallinen valmennus- ja koulutustalo, jossa työskentelee noin 300 työllisyyden asiantuntijaa. Meillä on yli 20 vuoden kokemus julkisen sektorin työllisyydenhoidon kumppanuudesta ja autamme vuosittain noin 100 000 työnhakija-asiakasta löytämään yksilöllisiä työelämäratkaisuja.

 

Toimitusjohtaja Minna Lindholm-Lähde, Spring House