Työntekijät tekevät tuloksen työpaikoilla – siksi heidän työkykynsä ja hyvinvointinsa on panostus, joka heijastuu suoraan tuloksiin ja tuloslaskelmaan. Olemme Emkinellä yli 300 asiakkaamme kautta oppineet, millaisia mahdollisuuksia työpaikoilla on tuottavuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi ja miten hyvät tulokset saavutetaan varmimmin.
Esimerkkihaaste: Työpaikalla toteutetaan monia henkilöstökyselyjä, mutta niiden osoittamia ongelmia ei ratkaista. Tyytymättömyys lisääntyy.
Mahdollisuus: Mitattu tieto on hyödyllistä vasta, kun se siirtyy toimintavoimaa tuottavaksi osaamiseksi ja siten muutokseksi. Käytännössä tämä varmistetaan työpaikan yhteisellä prosessilla, jossa keskeisten juurisyiden ymmärtämistä seuraa keskeiset tahot osallistava kehittämistyö, jossa ratkaisut johdetaan ja juurrutetaan arkeen. Tämän säännöllisen kehitysprosessin tavoitteena on saada jatkuva parantaminen aidosti arjessa toimivaksi työpaikan oppimisen ja kehittymisen moottoriksi samalla kun ratkaistaan työnteon sujuvuutta haastavat ongelmat.
Miksi tulla kuuntelemaan meitä tietoiskuihin (Antti Lastunen: ke 13.30 / Kiia Kuisma to 11.30 salissa A3.2) tai keskustelemaan osastollemme (K-kerroksessa 0C8)?
10 toimintavuoden kokemusten perusteella olemme vakuuttuneita, että työkyvyn systeeminen johtaminen on suomalaisen entistä paremman hyvinvointivaltion luomisen ”parhaiten kätkettyjä mahdollisuuksia”. Silloin, kun kassasta loppuu rahat ja hyvinvointivaltion olemassaolo on vaarassa, on syytä kääntää katse työ- ja toimintakykyyn, motivaatioon ja osaamiseen, ja näin moni työpaikka on tehnytkin.
Tekemättömän työn (melkein sama kuin työkyvyttömyyden) kustannus jokaisella työpaikalla on aina 100 %, ka. 6-7 % maksetuista palkoista, toisinaan paljon enemmän. Jos isossa työpaikassa rajaat ongelmankäsittelyn vain työterveyshuollon yksikköhintoihin, on se sama, kuin 100 neliön taloa siivotessasi imuroisit vain 2-4 neliön nurkkaa. Me autamme asiakkaitamme näkemään tosiasiat ja pienentämään työkyvyttömyyden kustannuksia jopa 20-30 % sekä samalla parantamaan työpaikan henkilöstön pito- ja vetovoimatekijöitä sekä henkilöstötyytyväisyyttä. Tuottavuuden kasvun suorat ja välilliset vaikutukset sinne tuloslaskelmaan asti laskemme (arvioimme) aina asiakaskohtaisesti. Ensisijaisesti kysymys on siitä, rohkenemmeko tehdä muutosta toimintaympäristön muutosten vaatimusten mukaisesti vai ”toivommeko vain parasta”.