Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille.

Kumppanin verkkosivu:


https://www.digita.fi

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Digita on kuntien digitalisaation kumppani. Kasvava digitaalisen infrastruktuurin tarve tarjoaa kunnille mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaansa vuokraamalla tilaa omistamistaan rakennuksista ja maa-alueita kiinteistöistään tukiasemien sijoituspaikaksi. Digitalla on tähän tarkoitukseen sopiva valmis palvelukonsepti, jossa Digita toimii kumppanina kunnalle. Kunnille kumppanuus on vaivaton tapa toimia ja rakennuksiin asennettavat tukiasemat tehdään aina kaupunkiympäristöön sopiviksi. Digita huolehtii muun muassa siitä, että vuokrasopimukset ja niiden laskutus on ajan tasalla ja kunnat saavat rakennustensa hyödyntämisestä korvauksen. Myös turvallisuus on keskiössä: Digita on riippumaton, vastuullinen ja asiantunteva yhteistyökumppani kattojen ja laitetilojen rakenteiden arvioimiseen tukiasema-asennusten osalta. Digita toimii operaattoriasiakkaiden suuntaan tasapuolisesti ja yhtäläisin ehdoin.

IoT-teknologioiden kehitys on mahdollistanut mittaamisen paristokäyttöisillä sensoreilla, jotka kommunikoivat hyvinkin pitkiä matkoja langattomasti. Digitan maanlaajuinen LoRaWAN-teknologiaan pohjautuva IoT-verkko tarjoaa monia mahdollisuuksia sisätilojen olosuhdeseurantaan. Asuin- ja työskentelytiloista on mahdollista kerätä korkeatasoista ja monipuolista olosuhdedataa, jonka pohjalta voidaan ryhtyä toimenpiteisiin hyvän sisäilman laadun varmistamiseksi. Sovelluskohteita ovat esimerkiksi:
lämpötilan ja kosteuden mittaaminen, sisäilman hiilidioksidipitoisuus, kaasumaiset epäpuhtaudet (VOC),
ilmanpaine-ero rakennuksen sisä- ja ulkopuolella ja
ulkoilman olosuhteiden vaikutus sisäilmaan.

Digita on vahvasti mukana eri toimialojen kuten vesihuollon digitalisoinnissa, hankkeita on kymmenien vesiyhtiöiden kanssa ympäri Suomea​. OmaVesi –pilvipalvelun avulla saa laajan ja ajantasaisen näkymän asiakkaiden vedenkulutukseen ja ongelmatilanteisiin​. Veden etäluennan hyötyjä ovat muun muassa reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta, hälytykset vikatilanteista ja vedenkulutustietojen siirtäminen suoraan laskutukseen.

Tervetuloa tapaamaan meitä osastolle 0D4 ja kuulemaan tietoiskujamme!

"

Ota Yhteyttä


sales@digita.fi

Osasto: 0D4

5G ja IoT parantavat rakennetun ympäristön seurantaa

Digita Oy, Mika Flinck ja Harri Lipponen 7.9.2022
Esineiden internet (IoT) ja 5G tarjoavat kunnille paljon mahdollisuuksia kehittää rakennettua ympäristöä uusilla tavoilla. Esineiden internetin avulla tehokkuutta tiedonkeruuseen Teknologinen kehitys mahdollistaa tiedon keräämisen rakennuksista ja ympäristöstä ketterämmin kuin aiemmin....