Tuemme Senaatti-kiinteistöjen kuntien tilatietopalveluissa kuntien arjen tilahallintaa ja kehitämme kuntien tilatiedon laatua ja määrää. Tilatietopalveluihimme kuuluu laaja kattaus työvälineitä tilatietojen kokoamiseksi yhteen järjestelmään, tietojen mitallistamiseksi yhtenäiseen muotoon ja niiden pohjalta koostettavien raporttien hyödyntämiseksi esimerkiksi päätöksenteossa.

Tilatietopalvelujemme tuella kunnat voivat optimoida tilojensa käyttöä sekä vähentää hukkatilaa ja näin saavuttaa kustannussäästöjä. Tarkoituksenmukaiset tilat tukevat myös kuntalaisille tarjottavia palveluja. Tilatietopalvelujen avulla voidaan seurata paitsi kuntien rakennuskannan perustietoja, tilankäyttöä, tilakustannuksia ja investointeja myös energiankulutusta ja energiatehokkuutta ja edistää samalla muun muassa kuntien hiilijalanjäljen pienentämistä. Tietoja voidaan hyödyntää myös vastuullisten hankintojen tekemisessä, mikä puolestaan tukee kestävää taloutta.

Ajantasainen ja täsmällinen tieto kuntien omistamista ja vuokraamista tiloista parantaa mahdollisuuksia arvioida sekä yksittäisen kunnan talouden että koko kuntatalouden kehitysnäkymiä. Tilatiedot ja vastuullisuus niin taloudellisen, sosiaalisen kuin ympäristönkin näkökulmista luovat edellytyksiä kestävälle ja tehokkaalle tilojen hallinnalle sekä käytölle ja vahvistavat tietoon perustuvaa päätöksentekoa.

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on Suomen valtion kiinteistöasiantuntija ja toimitilakumppani. Luomme asiakkaidemme kanssa heidän toimintaansa tukevia työympäristöjä ja vastaamme niiden ylläpidosta. Haluamme tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet ja edellytykset tehdä sitä työtä, joka tekee tästä maasta maailman toimivimman ja turvallisimman. Kehitämme valtion kiinteistövarallisuutta ja pidämme huolta kulttuurihistoriallisista kohteista. Vastuullisuus on kaiken toimintamme ytimessä.

Kumppanin verkkosivu:


https://www.senaatti.fi/palvelut-kunnille/

Ota Yhteyttä


Marko Suomela
kuntien tilatietopalveluyksikön päällikkö
marko.suomela@senaatti.fi
puh. 040 670 0559

Riikka Nieminen
viestintäkoordinaattori
riikka.nieminen@senaatti.fi
puh. 050 463 1735

Osasto: 0C5