Huomio ympäristöön

Kuntamarkkinoilla kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota käytettävien materiaalien kierrätyskelpoisuuteen sekä jätteiden lajitteluun. Ympäristöystävällisyyden parantamiseksi kaikkiin kerroksiin tullaan sijoittamaan lajittelupisteet tapahtuman aikana syntyvälle jätteelle.

Lajittelupisteet on merkitty vihreällä kierrätysmerkillä tapahtuma-alueella sekä verkkosivustolla ja ennen tapahtumaa julkaistavan kuntamarkkinat-mobiilisovelluksen kartoissa. Kuntamarkkinoiden kartoista löytyvät vesiautomaattien paikat, joissa on mahdollista täyttää myös oma vesipullo.

Kahviloissa ja ravintoloissa käytettävät kertakäyttöastiat ovat lähes kaikki kierrätyskelpoista materiaalia ja lounasravintoloissa ruokaillaan pääasiassa tiskattavista astioista.

Useimmat vuoden 2019 Kuntamarkkinoiden opasteet ja somisteet ovat olleet käytössä jo aikaisempina vuosina. Suurinta osaa tapahtuman opasteista voidaankin hyödyntää useampana vuonna. Erilaisia tapahtumaopasteita ripustetaan Kuntatalolle toista sataa helpottamaan kävijöiden liikkumista ja kohteiden löydettävyyttä.

Näyttelyosastojen osastorakenteita ja kalusteita käytetään uudestaan kymmeniä kertoja. Pakkausjätteen minimoimiseksi kalusteiden kuljetukseen ja säilytykseen tarkoitettuja kertakäyttöisiä muovisuojia on korvattu kestävillä ja pestävillä kangashupuilla. Hyvin suojattuina vuokrakalusteet ja tapahtumarakenteet pysyvät myös pidempään hyväkuntoisina sekä kuljetuksessa että varastossa.

Vakio-osastoihin kuuluvissa valaisimissa on siirrytty käyttämään led-lamppuja niiden pitkäikäisyyden ja energiatehokkuuden vuoksi. Lisäksi kaikki yhteistyökumppanimme ovat huomioineet toiminnassaan ympäristönäkökohdat logistiikan osalta.

Organisaatioiden osastoille tilaamat tulosteet ovat helposti hyödynnettävissä uudelleen muissa tapahtumissa. Toivomme myös, että näytteilleasettajat huomioisivat omassa toiminnassaan Kuntamarkkinoiden aikana mahdollisesta jakotavarasta syntyvän jätteen lajittelun ja kierrätysmahdollisuuden.