Tavoitamme päättäjät ja kaikki hallintosektorit

Monen vuoden aikana kerätyt tilastot osoittavat, että Kuntamarkkinoille on osallistunut aktiivisesti merkittävä määrä kuntien päättäjiä – niin virkamiesjohtoa kuin valtuutettujakin. He ovat osallistuneet tapahtumaan sekä paikan päällä että verkossa.

Vuonna 2021 ilmoittautuneista 6 200 henkilöstä lähes kolmannes kertoi olevansa työssään ylempää tai keskijohtoa. Verkkotapahtumaan osallistui joka kolmas kaikista Suomen kuntajohtajista tai pormestareista.

Toisaalta leveyttäkin riittää. Laaja seminaariohjelma tarjoaa sisältöä kaikkien hallintosektoreiden osallistujille. Suurin edustus edellisten vuosien aikana on ollut keskushallinnosta ja taloudesta. Vuonna 2021 kakkossijan osallistuja-aktiivisuudessa nappasi tekninen toimiala, mutta lähes yhtä hyvällä edustuksella olivat mukana sotealan henkilöt. Kaikkiaan viime vuoden Kuntamarkkinoilla rekisteröitiin lähes 2 000 yksilöityä ammattinimikettä.

Tammikuussa pidetyissä aluevaaleissa valittiin edustajat tuleville hyvinvointialueille. Erittäin moni uusista valtuutetuista vaikuttaa myös kunnissa. Kuntamarkkinat on avoin ja ilmainen tapahtuma koko julkisen sektorin toimijoille. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi hyvinvointialueiden edustajat uudessa roolissa! Myös valtion hallinto, yhdistykset ja yritykset ovat olleet tapahtumassa mukana kattavasti.

Kuntamarkkinoiden monipuolinen ja laadukas ohjelma kokoaa jälleen ensi syksynä päättäjät ja asiantuntijat Kuntatalolle. Ohjelman ajankohtaisuudesta annettiin viime vuonna keskiarvoksi 4,3 (asteikolla 1–5). Sen ylittäminen onkin kova tavoite alkaneelle ohjelmasuunnittelullemme. Kuntamarkkinoiden ensi syksyn ohjelma julkaistaan 10.5.2022. Sitä ennen kerromme tulevan syksyn teemasta ja kuntien omasta ohjelmasta tapahtumassa.