Rakennustiedon palvelut uudistuvat – ChatGPT-tekoälyassistentti uudistaa RT-kortiston tiedonhaun ja käytettävyyden

Jaana Matilainen, Rakennustieto Oy15.9.2023

Rakennustiedossa tarjoamme kattavasti ajantasaista ja luotettavaa tietoa rakentamisen elinkaaren eri vaiheisiin. Olemme jaotelleet kattavan palveluvalikoimamme viiteen palvelukoriin: sopiminen, ohjeet, varmentaminen, tuotetieto ja rakentaminen.
Sopiminen-palvelukorista löydät rakennusalan yhdessä laatimat sopimusasiakirjat ja RYLit sekä sopimista käsittelevät ammattikirjat tarjoavat yhteiset työkalut vastuulliseen sopimiseen.

Ohjeet-palvelukoristamme löydät RT-, KH- ja LVI-kortiston sekä ammattikirjat ja ohjekorteista, ammattikirjoista ja sopimusasiakirjoista kootut täsmäpakit. Nämä palvelut tarjoavat ohjeet kestävien ratkaisujen perustaksi. Tuomme ChatGPT-tekoälyassistentin RT-kortiston asiakkaidemme käyttöön 21.9.2023. RT-kortiston ChatGPT-tekoälyassistentti uudistaa RT-kortiston tiedonhaun ja käytettävyyden.
Varmentamisen palvelukoriimme kuuluvat Rakennustiedon ympäristöluokitus (aikaisemmalta nimeltään RTS-ympäristöluokitus), Ilmastoseloste ja EPD-ympäristöseloste sekä M1-päästö- ja puhtausluokitukset. Varmentamisen palvelumme tuovat tehokkuutta vihreän siirtymän toteuttamiseen. Rakennustiedon ympäristöluokitusta käytetään jo yli kolmessa sadassa hankkeessa ja sen käyttö laajenee koko ajan. Rakennustiedon ympäristöluokitus on rakennusalan yhdessä kehittämä luokitusjärjestelmä, joka ottaa aidosti huomioon suomalaiset olosuhteet ja lainsäädännön. Luokitus ja siihen liittyvä työkalu auttavat rakennushankkeen sisäilman laadun sekä akustiikka- ja valaistusolosuhteiden varmistamisessa, kosteusteknisten riskien hallinnassa ja kokonaisvaltaisesti energiatehokkaiden rakennusten toteuttamisessa. Rakennustieto tuo syyskuussa 2023 ympäristöluokituksen kriteerit myös käytössä oleville rakennuksille.