Metsähallitus yhteensovittaa odotuksia ja luo kestävää tulevaisuutta. Metsähallitus hallinnoi valtion maa- ja vesialueita sekä kehittää niille kestävää liiketoimintaa.

Turvaamme samalla luonnon monimuotoisuutta, hillitsemme ilmastonmuutosta, lisäämme maakuntien elinvoimaa ja edistämme luonnosta saatavia hyvinvointipalveluja.

Kaikilla toiminnan osa-alueilla sovitamme yhteen valtio-omistajan, sidosryhmien ja asiakkaiden odotuksia. Valtion maiden ja vesien käyttö edellyttääkin kumppanuutta ja yhdessä toimimista. Yhteistyömuodot vaihtelevat yhdessä tekemisestä tiedonvaihtoon, kaupantekoon, ohjaukseen ja vuorovaikutukseen.

Toimimme luonnon, ihmisten ja yhteiskunnan parhaaksi neljällä vastuualueella:
• Tytäryhtiömme Metsätalous Oy hoitaa liiketoiminnan piirissä olevia, PEFC-sertifioituja monikäyttömetsiä.
• Kiinteistökehityksen liiketoimintayksikkömme luo kestävästi monipuolisia mahdollisuuksia biotaloudelle ja liiketoiminnalle.
• Metsähallituksen Luontopalvelut hoitaa lähes kaikkia maamme luonnonsuojelualueita sekä kymmeniä kulttuuriperintökohteita ja tuottaa maksuttomat peruspalvelut retkeilijöille, jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan luonnosta.
• Eräpalvelut tarjoaa metsästys- ja kalastusmahdollisuuksia myöntämällä erälupia valtion alueille ja käyttää lupatulot kestävän eränkäynnin edistämiseen.

Tuloutamme toiminnasta kertyneet tulot valtiolle yhteiseksi hyväksi.

Kumppanin verkkosivu:


https://www.metsa.fi

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

SUOMEN PARHAAT TUULET – YRITYSTONTEILLA VETOVOIMAA KUNTIIN!

• Metsähallitus tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia tuulivoima- ja kiinteistökehitykseen valtion alueilla. Esittelemme mielenkiintoisia kohteita eri puolilta Suomea.
• Rakennusvalmiiseen tuulivoimahankkeeseen kuuluvat esimerkiksi voimaloiden sijoittelusuunnitelma sekä tiestöä ja sähköliittymää koskevat suunnitelmat. Haemme myös valmiiksi monenlaiset luvat, kuten rakennusluvan.
• Onko kunnassasi valtion alueita? Onko niiden mahdollisuudet hyödynnetty? Kaavoitamme alueita mielellämme yhteistyössä kuntien kanssa.
• Yksityinen loma-asuminen ja matkailu tuovat paljon positiivisia aluetalousvaikutuksia. Mökkiläiset vilkastuttavat kuntien elämää ja tuovat lomaeuronsa paikkakunnalle. Kun kuntaan saadaan kaupallista majoitustoimintaa, työllisyys ja muut kerrannaisvaikutukset kasvavat vieläkin suuremmiksi.
• Tule kuulolle myös tietoiskuissamme ja nappaa mukaasi onnistuneiden kehityshankkeiden parhaat käytännöt!
• Tule keskustelemaan hankkeista osastollamme 0G5 – laitetaan tuulemaan!

"

Ota Yhteyttä


Tuulivoimakehitys:
Markku Tuominen, va. tuulivoimaliiketoiminnan johtaja, Kiinteistökehitys, puh: 040 723 4895
Sähköposti: markku.tuominen@metsa.fi

Kiinteistökehitys:
Tauno Kandelin, kiinteistökauppapäällikkö, Metsähallitus Kiinteistökehitys, puh. 040 532 5552,
sähköposti: tauno.kandelin@metsa.fi

Osasto: 0G5