Kestävät kunnat ja Taloustorstai

Paljon on ehtinyt tapahtua viime Kuntamarkkinoiden jälkeen. Vuoden merkittävimmän kunta-alan tapahtuman järjestelyt jatkuvat edelleen suunnitellussa aikataulussa kohti syyskuuta.

Uusi verkkopalvelu on julkaistu ja sen taustalla on otettu käyttöön entistä joustavampi tietojärjestelmä. Kaikki ei ole vielä täysin valmista, mutta maaliviiva näkyy jo. Tapahtuman ohjelma julkaistaan toukokuun alkupuolella. Se täydentyy ja täsmentyy aina h-hetkeen saakka. Myös kävijöiden ilmoittautuminen avataan toukokuun aikana.

Asiantuntijaohjelma kietoutuu tänä vuonna teeman mukaisesti kestävien kuntien ympärille. Kestävän kehityksen huoneessa ekolologista, sosiaalista, teknologista ja taloudellista kestävyyttä käsitellään kaksipäiväisenä ohjelmakokonaisuutena case-esimerkkien avulla.

Puolueiden puheenjohtajat kohtaavat jälleen keskiviikkoaamuna jo perinteeksi muodostuneessa puoluejohdon paneelissa. Mukana on tuttuun tapaan kiperiä kysymyksiä kuntien tulevaisuudesta, taloudesta ja palveluista sekä muista ajankohtaisista politiikan teemoista. Puoluejohdon jälkeen lavalle nousevat erilaisten kuntien edustajat jälkipaneeliin keskustelemaan ajankohtaisista teemoista.

Poikkeusolojen aikana kunnilta on odotettu entistäkin enemmän venymistä. Torstaipäivän, eli Taloustorstain, ohjelman painopiste on kuntataloudessa ja taloudellisessa kestävyydessä. Nobel-palkittu taloustieteilijä Bengt Holmström saapuu Kuntatalolle aamun keynote-puhujaksi virittämään yleisön Taloustorstain keskusteluihin. Asiaa riittää koko päiväksi monesta eri näkökulmasta.

Tavataan Kuntamarkkinoilla 9.-10.9.2020!

Seuraamme koronatilanteen kehittymistä. Noudatamme vastuullisesti viranomaisten antamia suosituksia ja päätöksiä isojen tapahtumien järjestämisestä. Tiedotamme mahdollisista tapahtumaan liittyvistä muutoksista viipymättä kaikille sidosryhmille.