Kuntamarkkinat valtaa ensi syksynä sekä Kuntatalon että verkon

Kuntamarkkinat järjestetään 15.-16.9.2021 hybriditapahtumana. Päivämäärä kannattaa jo nyt merkitä kalenteriin. Toteutustavan valintaan vaikuttivat omalta osaltaan niin yleisön ja kumppaneiden toiveet kuin koronatilanteen vaikea ennustettavuuskin.

Viime syksynä kokonaan verkossa järjestetty Kuntamarkkinat oli menestys, joka rakennettiin lyhyessä ajassa uuden yllättävän tilanteen edessä. Tapahtuman seminaareissa ja tietoiskuissa rikottiin kaikkien aikojen yleisöennätys. Kumppaneiden tietoiskut tavoittivat sellaisen määrän kuulijoita, jota Kuntatalon seinät eivät olisi millään vetäneet sisäänsä. Osa pääsi ensimmäistä kertaa mukaan tapahtumaan, koska se ei vaatinut osallistujan matkustamista.

Verkkotapahtuman ohjelma oli laaja ja monipuolinen. Kahden päivän aikana Kuntatalolta tehtiin sata suoraa lähetystä. Päälle vielä Kumppaneiden oma ohjelma. Halusimme tarjota ajankohtaista sisältöä kaikille toimialoille – ja tästä pidetään edelleen kiinni.

Ohjelmakarttaan tuli jäädäkseen Kuntamarkkinoiden studio, jonka lähetystä on mahdollista seurata avoimesti verkossa. Verkkototeutuksen kynnyksellä Kuntamarkkinat sai myös uuden ilmeen.

Se mitä ei onnistuttu siirtämään kokonaan verkkoon, on Kuntamarkkinoiden ainutlaatuinen tunnelma sekä spontaanit verkostoitumiset ja vanhojen tuttujen tapaamiset. Niinpä Kuntatalon ovet avataan jälleen kumppaneille ja yleisölle terveysturvallisuustilanteen sallimissa puitteissa. Valitettavasti yleisömäärää jouduttaneen hieman rajaamaan ajoista, jolloin tavaramerkkinä oli tiivis ja ajoittain jopa hikinen tunnelma.

Hybriditapahtuma mahdollistaa ajankohtaisen tiedon levittämisen verkossa sekä kaivatut kohtaamiset turvallisesti paikan päällä. Seuraava tapahtuma on järjestyksessään jo 28. Toivottavasti Kuntamarkkinoiden lavalla nähdään ensi vuonna talousnobelisti Bengt Holmström, jonka esiintyminen siirtyi pandemian vuoksi. Mitä muuta ja mitä uutta on luvassa, siitä tarkemmin vuoden vaihtumisen jälkeen.

Liikkeelle lähdetään ratkaisukeskeisellä asenteella työteemalla ”Innovatiiviset kunnat”. On selvää, että kaikkien yhteiskunnan toimijoiden yhteistyötä tarvitaan kuntien elinvoimaisuuden varmistamiseksi ja uusien innovaatioiden löytämiseksi. Haasteet ovat moninaisia ja usein entistä visaisempia ratkaistaviksi.

Tavoitteeksi olemme ottaneet, että Kuntamarkkinat täyttää ensi syksynä sen tunnuslauseen kaikki kohdat – Osallistu, vaikuta, verkostoidu.

Toivotan koko Kuntamarkkinat-tiimin puolesta hyvää joulunaikaa ja onnistuneita kohtaamisia vuodelle 2021!

Liisa Paltta
tapahtuma- ja markkinointipäällikkö