Innovatiiviset ja uudistuvat kunnat

On uudistuttava, jotta säilyy elinvoimaisena. Se mikä pätee kuntiin, sopii myös tapahtumiin – erityisesti tällä hetkellä. Tulevana syksynä 28. Kuntamarkkinat järjestetään ensimmäistä kertaa hybriditapahtumana 15.-16.9.2021 eli verkossa ja Kuntatalolla.

Tapahtuman teemaksi on valittu ”Innovatiiviset ja uudistuvat kunnat”, ruotsiksi ”Innovation och förnyelse i kommunerna”. Ohjelmasisällön punaisena lankana on ratkaisukeskeisyys. Miten ja millä välineillä suunnata katse kestävään tulevaisuuteen? Millaisia ovia on avattava, jotta innovaatiot saadaan valjastettua kuntien uudistumisen ja elinvoimaisena säilymisen tueksi?

Kuntamarkkinat tarjoaa kuntien kanssa yhteistyötä tekeville kumppaneille tuttuun tapaan mahdollisuuden esitellä tuotteitaan ja palvelujaan. Paikan päällä oleva kumppaninäyttely keskitetään tänä vuonna Kuntatalon K-kerrokseen. Kaikkiin jo aiemmin osastopaikkavarauksen tehneisiin organisaatioihin otetaan erikseen yhteyttä. Tietoiskut järjestetään pääosin verkossa viimevuotisella mallilla. Kuntaliiton seminaariohjelmaa järjestetään niin ikään verkossa.

Kuntamarkkinoiden ohjelmakattaus on yksi koko tapahtuma-alan suurimmista Suomessa. Toisaalta niin on tiedon tarvekin kunnissa monitasoinen ja -toimialainen. Jotta kysyntä kohtaa varmimmin ajantasaisen tiedon ja olemassa olevat mahdollisuudet, Kuntamarkkinoiden ohjelma säilyy edelleen runsaana. Osallistujia on riittänyt kaikille. Ohjelma kootaan tapahtumaportaalin, verkkosivustolle ja syksyllä julkaistavaan messulehteen.

Tänään julkaistut verkkokumppanipaketit tarjoavat organisaatioille erilaisia tapoja kertoa omasta tarjonnastaan. Jokaisella kumppanille avataan aikaisempaa informatiivisempi alasivu Kuntamarkkinoiden verkkopalvelussa. Lisäksi verkkokumppanit voivat ottaa kumppanisivulla käyttöön oman avoimen chatin matalan kynnyksen keskustelujen mahdollistajaksi. Sen käyttäminen ei edellytä yleisöltä lataamista, kirjautumista tai aktivointia. Tutustu kumppanipaketteihin.

Kuntatalolle kutsuvieraana

Kuntamarkkinoiden verkko-osallistuminen säilyy avoimena ja ilmaisena kaikille julkisen hallinnon, kuntien valtuustojen, yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä tapahtumakumppaneiden edustajille, mutta edellyttää rekisteröitymistä ennakkoon. Kuntamarkkinoiden ilmoittautuminen avataan 11.5.2021.

Kumppaneiden määrän lisäksi ensi syksyn tapahtumassa joudutaan valitettavasti rajoittamaan paikan päällä olevan yleisön määrää. Näin ennakoimme mahdollisia henkilömäärärajoituksia syksyn yleisötilaisuuksissa. Kuntatalolle kutsutaan muun muassa Kuntaliiton jäsen- ja sopimusasiakkaiden sekä erilaisten verkostojen ja sidosryhmien edustajia. Kutsut lähtevät matkaan kevään aikana. Osallistuminen on ilmaista.

Paikan päällä Kuntatalolla järjestetään pienimuotoisempia rajatumman joukon kohtaamisia. K-kerroksen näyttely on avoinna keskiviikkona klo 18 saakka. Pyrimme ottamaan videostriimattaviin seminaareihin jonkin verran yleisöä sisään. Kuntatalon katutasoon rakentuu turvallista verkostoitumista varten avara kahvila- ja ravintolamaailma ulkoterasseineen.

Nähtävää ja koettavaa riittää kaikille – osallistuipa sitten verkossa tai paikan päällä. Puoluejohto kokoontuu perinteiseen paneeliin keskiviikkoaamuna. Siirtyvätkö kuntavaalit? Joka tapauksessa odotamme mielenkiintoisia puheenvuoroja. Toivottavasti pääsemme myös kuulemaan talouden nobelisti Bengt Holmströmia. Kuntamarkkinat-studio lähettää ohjelmaa avoimena verkossa koko tapahtuman ajan. Ohjelma julkaistaan toukokuun alkupuolella ja se täydentyy aina tapahtumaan saakka.

Tavataan syyskuussa Kuntamarkkinoiden merkeissä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!