Upea juhlavuoden ohjelma

Ensi syksynä osallistujat, puhujat ja kumppanit pääsevät nauttimaan perinteisen livetapahtuman tunnelmasta ja kohtaamisista. Ohjelmaa on paljon, mutta sen laadusta ei tingitä. Viime vuonna ohjelman ajankohtaisuus sai osallistujien arvosanaksi 4,4 (asteikko 1-5), joten tavoitteemme ovat korkealla.

Koko ohjelma järjestetään Kuntatalolla. Avoimina verkkolähetyksinä striimataan puoluejohdon paneeli, kuntaministeri Anna-Kaisa Ikosen puheenvuoro: Kuntapolitiikan pyörteissä – Miten kunnat ja valtio rakentavat yhdessä tulevaisuutta ja KT:n Työmarkkinaseminaari. Hallitusohjelmatavoitteet nousevat varmasti esiin puoluejohdon paneelissa, jota on mahdollista seurata paikan päällä luentosalin lisäksi 2. kerroksessa tilassa A2 sekä kahvilan skriiniltä. Paneelin juontaa toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Ohjelma täydentyy aina elokuulle saakka, mutta jo nyt on koko joukko kovia nimiä koossa Kuntaliiton ja Hyvilin timanttisten johtajien ja asiantuntijoiden ohella. Kuntaministerin ja kahdeksan suurimman puolueen puoluejohtajien lisäksi puhumaan ovat lupautuneet muun muassa maavoimien valmiuspäällikkö, eversti Kari Kaakinen aiheenaan: Paikallisturvallisuus tehdään yhdessä, tekoälystä ja oppimisesta alustaa Olli-Pekka Heinonen ja hallitusohjelmaa taloustieteilijän silmälasien läpi valottaa kuntatalouden seminaarissa ekonomisti Heikki Pursiainen. Kuntalehden lavalla kuullaan toimituksen kutsumien vieraiden haastatteluja. Yksi vieraista on Peter Vesterbacka.

Kuntaliiton ja Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n seminaareja, puheenvuoroja ja paneeleja järjestetään kahden päivän aikana 115 eri ohjelman verran. Ohjelmasisältö jakautuu kuntien ja kaupunkien hallintoon ja eri toimialoille ja hyvinvointialueille. Kun lasketaan päälle kumppaneiden tietoiskut ja Kuntalehden lavaohjelma, otsikoita kertyy yhteensä noin 250. Valinnanvaikeus on todellinen monelle osallistujalle.