Osasto: 0L2

Kumppanin ohjelma

Innovaatiokumppanuudella työllistymismahdollisuuksia helsinkiläisille työttömille työnhakijoille

Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut kilpailutti innovatiivisella menettelyllä vuonna 2020 työttömille työnhakijoille suunnatun räätälöidyn valmennuspalvelun. Innovointi ei jäänyt pelkästään kilpailutus- ja kehittämisvaiheeseen, vaan jatkuu koko sopimuskauden ajan. Tilaajan ja palveluntuottajan poikkeuksellisen hyvällä ja pitkäjänteisellä yhteistyöllä on saatu vaikuttavia määrällisiä ja laadullisia tuloksia. Haastavassa työmarkkinatilanteessa oleville asiakkaille on luotu pysyviä siirtymiä työmarkkinoille.

Jos olet kiinnostunut tuloksellisesta ja kustannustehokkaasta toimintamallista rakenteellisen työttömyyden poistamiseksi niin kannattaa tulla kuulolle.

Maria Joona palvelupäällikkö, Hoivatie
Ulla Juhanko erityissuunnittelija, Helsingin työllisyyspalvelut

Keskiviikko 14.9.2022
13.30 - 13.50
A3.21

Kuka hoitaa vanhuksiamme huomenna?

Vuonna 2019 alkanut hoivakohu nosti ikääntyneiden palvelut lehtien otsikoihin ja ajankohtaisten tv-ohjelmien keskustelujen aiheeksi. Samaan aikaan hallitus käynnisti lain valmistelut liittyen hoitajamitoitukseen, laki tuli voimaan 1.10.2020. Lakimuutoksessa välitön ja välillinen asiakastyö erotettiin toisistaan. Jo lähtökohtaisesti henkilökuntapulasta kärsivälle toimialalle ensivuoden 0,7 mitoitus on iso haaste. Valvira tuli vastaan uudella linjauksella mahdollistaen hoiva-avustajien työpanoksen huomioimisen mitoitukseen. Lisäksi useat palveluntuottajat ovat turvautuneet hoitajien rekrytointiin ulkomailta kuten Filippiineiltä. Mistä ikääntyneiden palveluihimme saadaan veto- ja pitovoimaa? Miltä ikääntyneiden palveluiden tulevaisuus näyttää?

Torstai 15.9.2022
10.00 - 10.20
A3.21