Osasto: 0C3

Kumppanin ohjelma

Wanted! Miten voimme turvata hyvinvointialan osaavan työvoiman saatavuuden ja pysyvyyden?

Kiihtyvä julkinen keskustelu hyvinvointialan houkuttelevaisuudesta luo paineita alan kiinnostavuutta kohtaan ja työhyvinvointikyselyt sekä osaamispula on ongelma. Johtaminen, työprosessien tarkastelu ja työhyvinvointi vaati panostusta. Miten voimme nostaa hyvinvointialan brändin houkuttelevaksi ja työnpitovoiman vahvemmaksi? Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskuksen lähijohtaja ja suunnittelija Anna Hartikainen summaa solmukohtia ja pohtii vastauksia hyvinvointialan veto- ja pitovoimalle.

Anna Hartikainen koordinoi Itä-Suomen yliopistossa UEF Excutive MBA -asiantuntijaohjelmaa sekä omaa pitkäaikaisen kokemuksen julkisesta päätösprosessista. Anna nauttii prosessinomaisen johtamisen ja yhteistyön kehittämisestä, ’’entiset ratkaisut eivät toimi, uudet eväät ja jatkuva oppiminen ovat ehdoton edellytys.’’

Keskiviikko 14.9.2022
09.00 - 09.20
A3.3

Valmentava johtaminen – ratkaisupuheen vahvistaminen

Oletko kuullut työpaikasta, jossa ei ole ongelmia? Niin, en minäkään. Näin ollen valmentavaa johtamista hyödyntävän esihenkilön on tarpeellista hallita ratkaisupuheen vahvistamisen taito. Tule linjoille, niin esittelen ajatuksia ongelmista ja ratkaisupuheen vahvistamisesta.

Arttu Puhakka, Itä-Suomen yliopisto, Jatkuvan oppimisen keskus

Puhakka kouluttaa ja valmentaa johtajia, esimiehiä ja työyhteisöjä. Koulutuksen aiheena on yleensä ratkaisukeskeinen vuorovaikutus, valmentava työote ja valmentava johtaminen, sisäinen motivaatio ja positiivinen psykologia – aina ratkaisukeskeisellä työotteella. Puhakka on innoittava ja energinen valmentaja, joka ottaa osallistujat mukaan yhteiseen keskusteluun. Hänen koulutukset perustuvat tutkittuun tietoon ja käytännössä hyväksi havaittuihin menetelmiin.  Artun koulutuksissa on ollut yli 13000 osallistujaa, isoista pörssiyrityksistä kolmannen sektorin toimijoihin.

Puhakka kouluttaa ja valmentaa johtajia, esihenkilöitä ja työyhteisöjä. Koulutuksen aiheena on yleensä ratkaisukeskeinen vuorovaikutus, valmentava työote ja valmentava johtaminen, sisäinen motivaatio ja positiivinen psykologia – aina ratkaisukeskeisellä työotteella. Puhakka on innoittava ja energinen valmentaja, joka ottaa osallistujat mukaan yhteiseen keskusteluun. Hänen koulutukset perustuvat tutkittuun tietoon ja käytännössä hyväksi havaittuihin menetelmiin.  Artun koulutuksissa on ollut yli 13000 osallistujaa, isoista pörssiyrityksistä kolmannen sektorin toimijoihin.

Torstai 15.9.2022
14.00 - 14.20
Verkko