Tavoitteena yhdenvertainen tapahtumakokemus

Kuntamarkkinat panostaa tapahtuman esteettömyyteen ja tavoitteena on mahdollistaa yhdenvertainen tapahtumakokemus kaikille. Kuntamarkkinat on avoin ja ilmainen tapahtuma kaikille julkisen hallinnon, kuntien ja hyvinvointialueiden valtuustojen, kuntaomisteisten organisaatioiden (omistus 51 % tai enemmän) yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä seurakuntien edustajille. Tapahtuma on ilmainen myös kaikille Kuntamarkkinoiden näyttelykumppaniyritysten edustajille sekä Kuntatalolla työskenteleville.

Esteettömyys

Kulku Kuntatalon tiloissa on normaaliolosuhteissa esteetöntä. Kuntamarkkinoiden ajaksi Kuntatalon neljässä alimmassa kerroksessa tehdään kuitenkin erityisjärjestelyitä tapahtumaa varten. Järjestelyissä on mahdollisuuksien mukaan huomioitu se, että tilat ja palvelut olisivat liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Esteettömyys on huomioitu myös kumppaninäyttelyssä niin että näyttelyalueella pääsevät kulkemaan myös liikunta- ja toimintaesteiset. Toisen kerroksen ravintoloihin ja terasseille pääsee kulkemaan esteettömästi.

Kuntamarkkinoiden ajan sisääntulo Kuntataloon tapahtuu Alppikadun puolelta. Mikäli jyrkkäkulkuinen sisäänkäyntiramppi ei sovellu kävijälle, ohjaa henkilökuntamme paikan päällä mahdollisimman esteettömän reitin tapahtuma-alueelle. Mikäli kaipaat muissa tiloissa apua liikkumisessa, henkilökuntamme auttaa mielellään. Tunnistat henkilökunnan Kuntamarkkinat-paidoista.

Kaikki seminaaritilat ovat esteettömiä. Esteettömät WC-tilat löytyvät 1., 2. ja 3. kerroksesta. Kuntatalon hissit ovat käytössä tapahtuman aikana. Pyydämme yleisöä asettamaan liikunta- ja toimintaesteiset etusijalle hissien käytössä.

Seminaaritiloissa A3.22, A3.23 ja A3.8 on käytössä induktiosilmukka. Induktiosilmukka siirtää mikrofoniin puhutun äänen sähkömagneettisen kentän avulla suoraan kuulokojeeseen tai implanttiprosessoriin.

Pyörätuoliasiakkaiden ja muiden avustajaa tarvitsevien henkilöiden, esim. näkövammaisten, tulee ilmoittautua tapahtumaan, mutta heidän avustajansa ei tarvitse ilmoittautua tapahtumaan erikseen. Vastaamme aihetta koskeviin tarkentaviin kysymyksiin: kuntamarkkinat(at)kuntalehti.fi

Linkki tulostettavaan nimikylttiin toimitetaan osallistujille ennen tapahtumaa. Nimikyltin voi tarvittaessa tulostaa tapahtuma-avustajiemme opastuksella myös tapahtuman sisäänkäynnissä.

Tasa-arvo ja syrjimättömyys

Tasa-arvoisuus, syrjinnän vastustaminen ja kaikille turvallisen tapahtumakokemuksen varmistaminen ovat Kuntamarkkinoille ensisijaisia tavoitteita. Kuntamarkkinoilla ei hyväksytä tapahtuman aikana tai sen tuotannossa minkäänlaista häirintää tai huonoa kohtelua esimerkiksi sukupuolen, etnisen taustan, ulkonäön tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi tai toisten koskemattomuuden loukkaamista millään tavoin.

Edellytämme sitoutumista turvallisen ilmapiirin luomiseen kaikilta mukana olevilta.

Mikäli kohtaat tapahtumassa ahdistavaa, epäasiallista tai muuten epäilyttävää käytöstä, kerrothan siitä heti järjestyksenvalvojalle tai Kuntamarkkinoiden henkilökunnalle. Tunnistat henkilökunnan Kuntamarkkinat-paidoista.

Verkossa tapahtuvissa häirintätilanteissa voit laittaa sähköpostia osoitteeseen kuntamarkkinat(at)kuntalehti.fi.

Turvallisemman tilan periaatteet

Ole mukana luomassa kaikille turvallisempaa tilaa. Kuntamarkkinoilla ei hyväksytä minkäänlaista rasismia, seksismiä, ableismia, transfobiaa, homofobiaa tai muuta syrjintää, asiatonta kielenkäyttöä tai väkivaltaa.

  • Kunnioita muiden fyysistä ja henkistä koskemattomuutta, sekä jokaisen omia rajoja. Ei on ei; älä häiritse ketään sanallisesti, koskettamalla tai tuijottamalla.
  • Huomioi, että kielenkäytöllä on valtaa. Älä käytä halventavaa, loukkaavaa tai syrjiviä stereotypioita tukevaa kielenkäyttöä – edes vitsillä.
  • Ei tehdä henkilöstä minkäänlaisia oletuksia ulkoisten ominaisuuksien kuten ihon värin, etnisyyden tai uskonnon perusteella. Pyritään tiedostamaan omat ennakkoluulomme.
  • Ei arvostella muiden kehoa, ulkonäköä tai vaatetusta
  • Ei käytetä vamman tai terveydentilan perusteella syrjiviä (ableistisia) termejä. Älä esimerkiksi käytä sanaa vammainen halutessasi kuvata jonkin asian olevan vaikeaa.
  • Ole avoin ja ymmärtäväinen. Jos saat palautetta, suhtaudu siihen avoimesti – tarkoitus on auttaa sinua ymmärtämään ja kehittymään. Ole ymmärtäväinen myös muiden virheitä kohtaan.
  • Puutu näkemääsi syrjintään. Tarjoa tukeasi syrjintää kohdanneelle. Syrjintätapauksissa voit olla yhteydessä järjestyksenvalvojiin tai tapahtumahenkilökuntaan.

Voit ehdottaa lisäyksiä ja muutoksia turvallisemman tilan periaatteisiin sähköpostiimme kuntamarkkinat(at)kuntalehti.fi