Hengitysliitto on sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaiden hyvää elämää. Yleisimpiä hengityssairauksia ovat astma, keuhkoahtaumatauti ja uniapnea. Liiton 80 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana noin 21 000 hengityssairasta, heidän läheistään sekä hengitysterveydestä kiinnostuneita.

Hengitysliitto tekee monipuolista työtä, jotta Suomessa on hyvä hengittää. Kannustamme ehkäisemään sää- ja ilmastoriskejä sekä sisäilmaongelmia. Tarjoamme tietoa, kokemustietoa ja vertaistukea.

Kumppanin verkkosivu:


https://www.hengitysliitto.fi/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Hengitysliiton materiaalit ja palvelut ovat sekä kuntien, kuntapäättäjien, virkamiesten että kuntalaisten tukena. Hengitysliitosta saa monipuolista tietoa hengitysterveydestä ja hengityssairaiden arkeen liittyvistä asioista.

Kunnat voivat hyödyntää omassa toiminnassaan ja omalle henkilöstölleen Hengitysliiton tuottamia materiaaleja esimerkiksi savuttomuudesta ja tuoksukuorman vähentämisestä kuntien hallinnoimissa tiloissa.

Kunnat voivat hyödyntää keräämäämme kokemustietoa ja tehdä yhteistyötä kokemusasiantuntijoidemme kanssa.

Kuntien voimavarat eivät riitä kaikkeen, silloin avuksi voi olla vertaistuki. Hengitysliiton ja paikallisten hengitysyhdistysten vertaistukea kannattaa tukea ja hyödyntää. Tule juttelemaan, miten voimme yhteistyötä rakentaa.

"

Ota Yhteyttä


Satu Mustonen
erityisasiantuntija
Hengitysliitto ry
040 669 2096
satu.mustonen@hengitysliitto.fi

Osasto: 3A5

Askelmerkit savuttomaan kuntaan

Hengitysliitto ry, Jenni Tuomela 23.8.2022
Vieläkö savuttomuudesta jauhetaan, eikö jo riitä? Ei riitä. Vaikka tupakointi on vähentynyt Suomessa, silti lähes 700 000 suomalaista tupakoi edelleen. Kunnan askelmerkit savuttomuuden edistämiseksi 1. Ota yhteisöt, viranomaiset ja elinkeinoelämä...