Tavoitteenamme on, että jokaisella lapsella ja nuorella on yhdenvertainen mahdollisuus osallistua itselle mieluisaan, laadukkaaseen taide- ja kulttuuritoimintaan sekä tuottaa omaa taiteellista sisältöä.

Tuemme kuntia kulttuurikasvatussuunnitelmien kehittämisessä sekä jaamme suunnitelmiin liittyvää osaamista kuntatoimijoiden ja lastenkulttuurin asiantuntijoiden välillä.

Tuemme kuntien työntekijöitä Harrastamisen Suomen mallin edistämisessä ja harrastusten järjestäjien löytämisessä lasten ja nuorten toivomiin harrastuksiin. Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Koordinoimamme Taidetestaajat-toiminta tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille sekä heidän opettajilleen matkoja korkealaatuisen taiteen pariin. Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, jonka toiminta tavoittaa vuosittain yli 65 000 henkeä.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on 36 lastenkulttuurikeskuksen tai muun lastenkulttuuritoimijan keskusjärjestö. Liitto vahvistaa lastenkulttuurialan osaamista ja tunnettuutta valtakunnallisesti. Tavoitteena on tasa-arvoisen ja hyvinvointia tukevan lastenkulttuuritoiminnan kehittäminen kaikkialle maahan.

Kumppanin verkkosivu:


https://lastenkulttuuri.fi

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Tervetuloa osastollemme 0D6 K-kerroksen näyttelyalueelle sekä kuulemaan tietoiskumme ”Kulttuurikasvatussuunnitelmat, Taidetestaajat ja Harrastamisen Suomen malli – kolme käytännön keinoa lasten ja nuorten kulttuuristen oikeuksien edistämiseen” Kuntatalolle keskiviikkona 14.9. kello 14.30-14.50 kokoustilassa A3.3 tai verkossa torstaina 15.9. kello 13.30-13.50.

PS. Näyttelypisteellämme voit kokeilla onneasi ja taitojasi pyöräyttämällä Lastenkulttuurin Onnenpyörää!

"

Ota Yhteyttä


Hei, me kaikki olemme Kuntamarkkinoilla mukana. Ota yhteyttä!

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto:
Hanna Nordström, viestintäkoordinaattori
hanna.nordstrom@lastenkulttuuri.fi

Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma:
Heidi Rantanen, viestinnän suunnittelija
heidi.rantanen@taidetestaajat.fi

Joonas Keskinen, päällikkö
joonas.keskinen@taidetestaajat.fi

Maarit Mäkinen, koordinaattori
maarit.makinen@taidetestaajat.fi

Harrastamisen Suomen mallin yhteyspiste:
Tarja Vartiainen, koordinaattori
tarja.vartiainen@oph.fi

Kulttuurikasvatussuunnitelmat:
Eeva Laitinen
eeva.laitinen@lastenkulttuuri.fi

Osasto: 0D6

Kulttuuri ja taide luovat uskoa parempaan tulevaisuuteen

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Heidi Rantanen 1.7.2022
Osallistuminen taide- ja kulttuurielämään ei ole vain lasten oikeus (YK:n lastenoikeuksien 31. artikla), vaan sen avulla voidaan rakentaa aidosti parempaa tulevaisuutta. Taiteen äärellä lapset oppivat tärkeitä tulevaisuustaitoja, kuten luovuutta, empatiaa...